Hlavní obsah

Schumi bude v jednom týmu s Vettelem. Ale opět jen při závodu mistrů

Na okruzích se nahánějí jako hajný s pytlákem v polesí, šancí sejít se při oslavách konce motoristické sezóny v jednom týmu ale opět nepohrdli. Michael Schumacher potvrdil, že pošesté v řadě spojí své síly se Sebastianem Vettelem při exhibičním závodu Race of Champions, který v německých barvách od roku 2007 ovládají.

Foto: ČTK/AP

Michael Schumacher

Článek

Letos se hvězdy motorsportu sejdou v polovině prosince v thajském Bangkoku na stadiónu Rajamangala, který po dvou letech střídá düsseldorfskou Esprit Arenu. „V Thajsku jsem ještě nezávodil a rád své portfolio rozšířím," nechal se slyšet legendární Schumacher před cestou do chrámu zasvěceném thajské fotbalové reprezentaci.

Německé hvězdné duo se dalo dohromady v roce 2007 a od té doby panuje Poháru národů, který je druhou kategorií vedle . A sedminásobný mistr světa formule 1 věří, že úspěšné spojení s již dvojnásobným šampiónem Vettelem bude fungovat dál. Navzdory tomu, že v letošním roce přijdou o výhodu domácího prostředí. „Doma je doma, ale zvládli jsme to v Londýně, stejně jako v Pekingu. Ani Thajsko nás nezastaví," tvrdí bojovně naladěný Schumacher.

Přestože je závod šampiónů diváckou exhibicí, vítěz jednadevadesáti závodů formule 1 odmítá, že by trpěl nedostatkem motivace. „Závod na stadiónu je výjimečný. Je to úplně něco jiného než na okruhu, fanoušky slyšíte tak blízko. Ale nejde o žádnou promenádu. Jsme profíci a jak se zavře hledí u helmy, jdeme za vítězstvím," doplnila německá legenda.

Vedle Schumachera s Vettelem bude obhajovat loňské vítězství v kategorii jednotlivců Francouz Sébastien Ogier.

Reklama