Hlavní obsah

VIDEO: Schumacher málem roztavil brzdy, srážce s Vergnem ale nezabránil

Praha

Pilot stáje Toro Rosso Jean-Eric Vergne sahal při nedělní Velké ceně Singapuru potřetí v kariéře po bodech, nakonec ale pouze vyplnil statistiku jezdců s DNF (Nedokončil) ve výsledcích. Důvod? Ve 39. kole jej v ostré pravotočivé zatáčce doslova smetl nejzkušenější muž ve startovním poli Michael Schumacher.

Michael Schumacher smetl v Singapuru Jeana-Erica Vergneho

 
Článek

Ke karambolu došlo jen chvilku poté, co trať opustil v 38. kole safety car a začalo se znovu závodit. Vergne bojoval při nájezdu do zatáčky o pozici se Sergiem Pérezem ze Sauberu, než se ale nadál, byl venku ze hry. Schumacher do něj totiž najel zezadu jako utržený vagón a oba monoposty se poroučely rovnou za nosem do únikové zóny. Paradoxní je, že při loňském závodu v Singapuru velezkušený německý závodník sestřelil zezadu Péreze.

„Šel jsem na brzdy o něco dřív než obvykle, auto ale vůbec nezpomalilo. Snažil jsem se stůj co stůj odvrátit havárii, ale nešlo to. Jel jsem prostě rovně," vysvětloval Schumacher v boxech důvod karambolu.

Za způsobenou havárii byl Schumacher potrestán ztrátou deseti míst na startu Velké ceny Japonska, která se jede za dva týdny, a v boxech si sypal popel na hlavu, že Vergnemu zkazil možná životní závod. „Je mi líto, že Jean-Eric musel odstoupit. Stejně jako přišla vniveč práce našeho týmu. Musíme zjistit, co se přesně stalo," poznamenal sedminásobný mistr světa.

Pro francouzského mladíčka, jehož dělí od zkušeného veterána celých jednadvacet let, byla ztráta sedmé pozice zklamáním, dokázal se ale přes nezaviněný karambol přenést. „Nemělo by smysl nechat se cloumat vztekem. Takové věci se prostě stávají a i mnohem zkušenější jezdci prostě dělají chyby. Michael se mi omluvil a tím to pro mě končí. Škoda, že jsem nedosáhl na body, ale s výkonem během celého víkendu mohu být hodně spokojený," doplnil Vergne.

Reklama

  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články