Hlavní obsah

Přetahovaná o Hamiltona pokračuje. McLaren přihodil další 2 milióny liber

Zůstane Lewis Hamilton v týmu McLaren, nebo se v příští sezóně formule 1 oblékne do kombinézy Mercedesu? Odpověď na otázku zatím neznáme. Jisté ale je, že mistr světa z roku 2008 může mít ze zájmu dvou rivalů oprávněnou radost: jeho cena totiž stoupá. Poslední krok učinil podle britských médií McLaren, který prý navýšil Hamiltonův kontrakt o rovné dva milióny liber ročně (více než 60 miliónů korun).

Foto: Michael Caronna, Reuters

Lewis Hamilton má před sebou těžkou volbu. Vybere si McLaren, či Mercedes?

Článek

Hamiltonův kontrakt v McLarenu, v jehož barvách začal závodit už jako malý kluk, vyprší na konci letošní sezóny a přetahovaná o prvního jezdce formule 1 tmavé pleti je v plném proudu. Během víkendové Velké ceny Singapuru sedmadvacetiletý jezdec tvrdošíjně odmítal hovořit o své budoucnosti byť jen v náznacích. Přesto se očekává, že by měl v horizontu dnů oznámit, kudy se jeho kariéra bude dál ubírat.

V nekonečném toku spekulací tak vyčnívají především zajímavá čísla. Hamilton měl na posledních pět let kontrakt na 75 miliónů liber (víc než dvě miliardy korun), tzn. 15 miliónů ročně, což jej v žebříčku nejlépe vydělávajících sportovců řadilo na 24. příčku spolu s boxerem Vladimirem Kličkem.

V souvislosti s nabídkou Mercedesu se hovořilo o dvaceti miliónech liber ročně, podle britských médií je ale částka přemrštěná. Poslední nabídka ze strany McLarenu se podle listů Guardian a Daily Mail zvedla z 10 na 12 miliónů liber ročně. Mercedes podle listu Times nabízí "jen" 10,5 miliónu, Hamiltonovi by ale údajně umožnil výhodnější podmínky, co se týká osobních sponzorů.

Pro kterou z nabídek se Hamilton rozhodne? V McLarenu jsou si prý jisti, že vítěz dvaceti Velkých cen neodejde. Oficiálně je ale toto téma pod přísným informačním embargem. "Uvidíme. Nehodlám nic předvídat," prohodil šéf týmu Martin Whitmarsh. Podle hlavního promotéra F1 Bernie Ecclestona je ale jistý také fakt, že zkraje roku byl Hamilton z McLarenu jednou nohou venku. "V posledních závodech se mu ovšem dařilo a jeho přesvědčení se určitě hodně změnilo. Těžko ale odhadnout, jak se nakonec rozhodne," poznamenal Ecclestone.

Reklama

Související témata: