Hlavní obsah

Hamilton poslal Schumachera do důchodu, plácl si s Mercedesem

Londýn

Spekulovalo se o tom dlouho, v pátek se vše stalo realitou. Ve světě formule 1 se uskutečnil velký přestup. Podle informace serveru Autosport.com oznámila dnes stáj Mercedes, že uzavřela tříletou smlouvu s Lewisem Hamiltonem, který tak ve stáji vystřídá sedminásobného mistra světa formule 1 Michaela Schumachera.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Britský závodník Lewis Hamilton ze stáje McLaren.

Článek

Světový šampión z roku 2008 závodil v barvách McLarenu už jako malý kluk. Po sezóně mu ale vyprší kontrakt a přetahovanou o něj vyhrál Mercedes. Oficiálně dohodu dnes Mercedes potvrdil a odchod Hamiltona z McLarenu, který se dohodl na podmínkách smlouvy s Mexičanem Perézem, je tak hotovou věcí.

"Přišel čas na novou výzvu a jsem nadšený, že začnu další kapitolu v Mercedesu. Tahle značka má obrovskou historii v motorsportu a také touhu po vítězství, kterou s ní sdílím," uvedl v prohlášení Hamilton. "Věřím, že pomůžu Stříbrným šípům na vrchol," dodal Brit, jehož partnerem v novém působišti bude Němec Nico Rosberg.

Mercedes v souvislosti se změnou jezdců informoval také o příchodu trojnásobného mistra světa Nikiho Laudy. Třiašedesátiletý Rakušan bude působit v nevýkonné funkci předsedy dozorčí rady týmu.

Angažmá Hamiltona v Mercedesu by mohlo znamenat definitivní konec kariéry pro Michaela Schumachera. Třiačtyřicetiletý německý jezdec nedosáhl po svém návratu do F1 v roce 2010 žádných převratných výsledků. Za poslední tři roky se v mercedesu dostal jen jednou na stupně vítězů letos ve Valencii. Pravděpodobně tak definitivně se závody F1 skončí.

Reklama

Související témata: