Hlavní obsah

Sauber přiznal zájem o Schumachera

Praha

Pořád je naděje, že si ještě pro důchod chodit nebude. Legendární jezdec formule 1 Michael Schumacher sice po letošní sezóně stoprocentně skončí v týmu Mercedes, kde jeho místo obsadil Lewis Hamilton, elitní seriál ale nutně opustit nemusí. Spekulaci o zájmu stáje Sauber, z nějž McLaren vyzobl jako náhradu za Hamiltona Mexičana Sergia Péreze, totiž potvrdila výkonná ředitelka švýcarské stáje Monisha Kaltenbornová.

Rozloučí se Michael Schumacher nadobro se světem formule 1?

Článek

„Je příjemné mít v hlavě to, že se můžeme ptát sami sebe, zda můžeme získat sedminásobného mistra světa do našich řad. Michael ale zatím jezdil za samé špičkové stáje, kterým se nemůžeme rovnat," poznamenala Kaltenbornová pro německý Bild.

Majitel stáje Peter Sauber již před časem svůj zájem neskrýval, když prohlásil, že by Schumachera bral „okamžitě", pokud by byl volný. Nyní má Sauber šanci, otázkou ovšem je, zda by se dokázal s ikonou F1 domluvit na financích.

Schumacher je v současnosti druhým nejlépe placeným jezdcem ve startovním poli po Fernandu Alonsovi. A pokud by chtěl pokračovat v menší stáji, musel by se ve své jubilejní dvacáté sezóně v elitním seriálu významně uskromnit, nebo by tým musel najít relevantní zdroj peněz. Nalákala by stárnoucí hvězda sponzory? Například legendární Niki Lauda - nově člen užšího vedení Mercedesu - zastává názor, že Schumi nic ze svého umu neztratil. „Není to v jeho věku, ale ve v autě. Nepostavili mu vůz, s kterým by mohl držet krok s nejlepšími," prohlásil trojnásobný mistr světa ze 70. a 80. let.

Třiačtyřicetiletý Schumacher, jehož zdobí většina rekordů ve formuli 1 včetně vyhraných 91 Velkých cen, oblékal kombinézu Mercedesu v posledních třech sezónách. V týmu Rosse Brawna, který jej během společného působení v Benettonu a Ferrari dovedl k sedmi titulům světového šampióna, ale velkou díru do světa neudělal a v dosavadních dvaapadesáti závodech byl jen jednou na stupních vítězů - letos ve Velké ceně Evropy ve Valencii dojel třetí.

Reklama