Hlavní obsah

De Villotaová návrat za volant i přes ztrátu oka nevzdává

Maria de Villotaová se nechce smířit s koncem kariéry automobilové jezdkyně, ačkoli v červenci po testovací jízdě pro tým formule 1 Marussia přišla po těžké havárii o oko. Španělská pilotka absolvovala od nešťastné události první rozhovor a návrat za volant v něm nevyloučila.

Foto: Mark Baker, ČTK/AP

Španělská pilotka Maria de Villotaová nakoukla do formule 1 v barvách týmu Marussia.

Článek

"Ještě nevím. Bude záležet na licenci. Ve Spojených státech jsou někteří jezdci, kteří přišli o oko, a přesto licenci vlastní," řekla De Villotaová španělskému magazínu Hola.

Od jejího karambolu na letišti v anglickém Duxfordu uplynuly tři měsíce, ale jak přiznala, stále má bolesti, v hlavě pociťuje tlak, navíc ztratila čich a chuť. Největší šok ovšem zažila při prvním pohledu do zrcadla, protože o rozsahu svých zranění dlouho nevěděla všechno.

"Když jsem se poprvé podívala do zrcadla, uviděla jsem, že mám v obličeji 140 stehů, a zachvátila mě panika," vyprávěla dvaatřicetiletá De Villotaová, kterou čeká ještě řada operací. "To nejhorší mám ale za sebou," dodala.

De Villotaová havarovala hned při svém prvním testování monopostu formule 1. O krátké, byť tragické zkušenosti z královské automobilové třídy, přesto hovoří jako o splněném snu. "Formule 1 tím snem vždycky byla. Splnil se mi. Mám pocit, že jsem pilot. Můj nový život vzejde z mého snu," řekla.

Reklama

Související témata: