Hlavní obsah

VIDEO: Button se ostře pustil do Kobajašiho: Sestřelil mě, idiot, hlásil do týmového rádia

Jongam

Pořádně namíchnutý byl po nedělní Velké ceně Koreje vozů formule 1 britský jezdec Jenson Button. Jeho naděje utnul totiž hned ve třetí zatáčce Japonec Kamui Kobajaši na sauberu, který do pilota McLarenu narazil a vyřadil ho ze závodu. "Trefil mě Kobajaši, to je ale idiot," hlásil rozčílený Button do týmového rádia. Záznam jeho frustrace se později objevil i na internetu.

Nehoda trojice závodníků Rosberg - Kobajaši - Button.

 
Článek

V předchozí Grand Prix Japonska spolu svedli oba jezdci dramatický souboj, nakonec se z bronzové příčky na stupních vítězů radoval Japonec. Tehdy mu Button gratuloval, tentokrát však mistr světa z roku 2009 neměl pochopení ani pro Kobajašiho, ani pro jeho stájového kolegu Mexičana Sergia Péreze, který jej v inkriminovaném momentu svíral z levé strany.

"Asi si oba myslí, že závod se skládá jen z prvního kola, že se v něm všechno rozhoduje. Přitom mají k dispozici poměrně solidní vozy a naději na bodovaná umístění, ale nezachovají chladnou hlavu. Vážně nevíte, co od nich můžete čekat."

K Buttonově kritice se přidal Nico Rosberg, jehož Kobajaši při svém manévru na okruhu v  Jongamu rovněž zasáhl a také německý pilot mercedesu musel ze závodu odstoupit: "Tady přestává legrace. Někteří jezdci jdou vážně mnohdy až příliš na hranu rizika, přes limit. Kobajaši nejprve trefil mě, pak Buttona a oba nás vyřadil ze hry."

Monopost prý byl neovladatelný

Šestadvacetiletý Kobajaši byl sice za svůj nebezpečný manévr potrestán průjezdem uličkou v boxech, v závodu ale mohl pokračovat. Cíle se ovšem stejně nedočkal, odstoupil v 18. kole. "Sorry, byla to moje chyba," přiznal po závodu. "Dostal jsem se do sevření mezi Péreze, Rosberga a Buttona, někdo mě trefil do zadního kola a vůz už byl neovladatelný," dodal na vysvětlenou.

Button byl ještě bezprostředně po závodu rozvzteklený, takže na soupeřovu omluvu zpočátku reagoval ironicky: "Aha, tak pan Kobacrashi, pardon, Kobajaši, říká, že je mu to líto. To je od něho pěkné." Později ale nabízenou ruku ke smíru přijal. "Nejprve je nutné umět přiznat chybu. Pak se dá jít a hledět dál."

Reklama

Související témata: