Hlavní obsah

Schumacher se už těší do papučí, Hamiltona by prý za sebe přivedl sám

Praha

Necítí se jako odepsaný muž. Naopak. Legendární pilot formule 1 Michael Schumacher v rozhovoru pro německý list Frankfurter Allgemeine Zeitung prohlásil, že plně stojí za rozhodnutím stáje Mercedes přetáhnout Lewise Hamiltona z McLarenu. Kdyby prý bylo na něm, přivedl by světového šampióna z roku 2008 sám.

Foto: Tim Chong, Reuters

Michael Schumacher už v příští sezóně do kokpitu formule 1 neusedne.

Článek

Dohoda Mercedesu s Hamiltonem přišla poměrně nečekaně na konci září a bezprostředně poté Schumacher oznámil, že podruhé a definitivně odchází do jezdeckého důchodu. V rozhovoru pro FAZ ale Schumacher popřel, že jej Ross Brawn odstřelil. „Vedení týmu mi opakovaně kladlo na srdce, že se mnou hodlá dál spolupracovat. Netýkalo se to ale jen příští sezóny, ale dvouletého horizontu. Což pro mě nebylo jednoduché. Už před několika měsíci jsem se totiž vnitřně tak nějak připravil na odpočinek," řekl Schumacher.

Sedminásobný mistr světa navíc překvapil tvrzením, že eso typu Hamiltona by přitáhl také. „Upřímně. Pokud máte možnost podepsat smlouvu s Lewisem Hamiltonem, tak to prostě musíte udělat. Udělal bych to samé. Lewis je správná volba," poznamenal vítěz 91 Velkých cen.

A ve třiačtyřiceti letech se prý navíc na důchod těší. „S ohledem na okolnosti to bylo správné rozhodnutí. Už se opravdu těším," podotkl.

Schumacher patří k inventáři formule 1 devatenáct let, první odchod na sportovní odpočinek si naordinoval po sezóně 2006. Bez monopostu F1 však vydržel jen tři roky a v roce 2010 se v Mercedesu opět sešel s Rossem Brawnem, který byl jako technický šéf u všech titulů německého závodníka. Na své předchozí úspěchy sice nenavázal a jen jednou se dostal na stupně vítězů při letošní GP Valencie, v níž dojel třetí.

Rozhodnutí vrátit se mezi elitu prý ale nikdy nelitoval. „Absolutně ne. Ty tři poslední roky mi daly docela hodně. Zažil jsem formuli 1 z úplně jiné perspektivy, osobně jsem se rozvinul. Cítím se otevřenější, uvolněnější, svobodnější...," dodal Schumacher.

Reklama

Související témata: