Hlavní obsah

Enfant terrible F1 prozřel. Sám sobě jsem byl největším nepřítelem, říká Grosjean

Praha

Stal se postrachem jezdeckých tlačenic a třeba Fernanda Alonsa málem připravil svým autem o hlavu. Po solidním výkonu ve Velké ceně Koreje ale pilot stáje Lotus Romain Grosjean věří, že jeho reputace mezi soupeři vzrostla. Bylo na čase...

Foto: Wally Santana, ČTK/AP

Francouzský jezdec stáje Lotus Romain Grosjean na okruhu v korejském Jongamu.

Článek

Havárie v La Source

Havárie ve Spa z pohledu Lewise Hamiltona

Na Grosjeanově kontě je jen v letošní sezóně osm karambolů v prvním kole, za něž šestadvacetiletý závodník inkasoval průjezdy boxovou uličkou, penalizace stop-and-go a dokonce vyfasoval distanc na jeden závod. Ten přišel po incidentu při Velké ceně Belgie, kdy se Grosjeanův lotus po kontaktu s mcLarenem Lewise Hamiltona vznesl na konci startovní roviny do vzduchu a prosvištěl těsně nad hlavou Fernanda Alonsa z Ferrari.

Kdekoho proto překvapilo, že v Koreji dokázal Grosjean vyřešit hned několik situací, při nichž bylo ke karambolu skutečně blízko. Nejen při startu, ale i v průběhu závodu. A odměnou bylo sedmé místo.

„Na startu jsem byl pochopitelně nervózní, cítil jsem, že je na mě upřena pozornost. Sám i s pomocí týmu jsem ale věnoval velké úsilí pochopení některých věcí, což mi hodně pomohlo. Ačkoliv jsem se během závodu dostal do několika ošemetných situací, podařilo se mi je vyřešit," pochvaloval si Grosjean při příjezdu do Indie, kde jej o víkendu čeká další závod MS.

Francouz doufá, že se mu v Jongamu začalo blýskat na lepší časy. Kde byl onen pověstný zakopaný pes? „Často jsem si byl svým největším nepřítelem. Snad už je to ale za mnou a mohu se posunout kupředu," věří Grosjean.

Reklama

Související témata: