Hlavní obsah

Syn legendy Prosta bude testovacím jezdcem stáje Lotus

Do formule 1 se vrací jméno Prost. Stáj Lotus zaměstná jako testovacího jezdce Nicolase Prosta, syna legendárního Alaina Prosta, který má na kontě čtyři tituly mistra světa.

Foto: Kim Kyung-hoon, Reuters

Monopost stáje Lotus na okruhu v Suzuce

Článek

Lotus ve středu informoval, že Prost mladší pojede jako testovací jezdec 6. listopadu na okruhu v Abú Zabí. "Moc se na to těším. Je to pro mě velká čest a udělám, co bude v mých silách, abych pomohl s vývojem vozu," řekl jednatřicetiletý Prost, který jezdil zejména v závodech 24 hodin Le Mans či ve formuli 3000.

Sedmapadesátiletý Alain Prost je třetím nejúspěšnějším jezdcem v historii formule 1. Pouze Juan Manuel Fangio a Michael Schumacher získali více titulů. Během kariéry odjel za stáje McLaren, Renault, Ferrari a Williams 202 závodů, z nichž 51 vyhrál a ve 106 byl na stupních vítězů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články