Hlavní obsah

Nemáš zkušenosti, slyšel ve Ferrari. V konkurenčním McLarenu teď věří, že Pérez začne vyhrávat

Londýn

Stojí před ním nelehký úkol - musí nahradit Brita Lewise Hamiltona, který po letošní sezóně odchází k Mercedesu. Mexičan Sergio Pérez bude příští rok hájit barvy McLarenu a tam věří, že talentovaný mladík začne vyhrávat. Jak se Pérez vyrovná se sílícím tlakem a většími požadavky v novém působišti?

Foto: Mark Baker, ČTK/AP

Sergio Pérez se v příští sezóně stěhuje k McLarenu a věří, že v nové stáji prožije úspěšné roky.

Článek

Dvaadvacetiletý Pérez vyšel z akademie stáje Ferrari, podle prezidenta italské stáje ale na přestup do top týmu F1 ještě „nedozrál", protože nemá dostatek zkušeností. Momentálně mu patří 10. místo v šampiónatu jezdců.

Příští sezónu však bude mít Pérez mnohem vyšší cíle, v McLarenu názory Ferrari nesdílejí. „Myslím, že se může zařadit do kategorie top jezdců. Je schopný udělat další výrazný krok, auto bude mít konkurenceschopné. Bude hájit zájmy McLarenu a my všichni tady ho vnímáme jako velkou naději," prohlásil pro BBC sportovní ředitel britské stáje Sam Michael.

McLaren stojí o Pohár konstruktérů

Mexičan získal v 34 Velkých cenách F1 dosud 80 bodů, jeho maximem jsou dvě druhá místa - těch dosáhl letos v Malajsii a Itálii. V kanadské GP skončil letos Pérez na třetím místě.

McLaren se v posledních závodech letošního roku bude snažit o vylepšení své pozice v Poháru konstruktérů, kde je momentálně na třetím místě se šestibodovou ztrátou na Ferrari. Vedoucí Red Bull má náskok 83 bodů. „Nemáme určenou žádnou strategii, ale uděláme všechno pro vítězství. Myslím, že se s Red Bullem můžeme měřit, ale čekají nás čtyři odlišné okruhy. Rádi bychom v nich získali double, ale bude to nesmírně složité," dodal Michael.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint