Hlavní obsah

VIDEO: Räikkönen prodloužil smlouvu s Lotusem

Praha

Finský pilot formule 1 Kimi Räikkönen prodloužil smlouvu se stájí Lotus na sezónu 2013. Tým uplatnil opci, která mistru světa z roku 2007 a třetímu muži průběžného pořadí letošního šampionátu zaručovala další spolupráci v případě solidních výsledků. Lotus oznámil prodloužení kontraktu v pondělí ráno netradiční formou: videem na YouTube.

Lotus prodloužil smlouvu s Räikkönenem

 
Článek

"Byli jste rádi, že se Kimi letos připojil k týmu Lotus. Budete mít radost i příští rok. Kimi Räikkönen a Lotus 2013. Příběh pokračuje." Výstižnější už asi sdělení stáje Lotus být nemohlo.

Finský jezdec se vrátil do světa formule 1 v letošním roce po dvouleté pauze, kterou vyplnil závody světového šampionátu v rallye. A možná jen málokdo čekal, jak úspěšný comeback to bude. Räikkönen sice zatím nedokázal rozšířit svou sbírku osmnácti triumfů v MS, třikrát ale skončil druhý (Bahrajn, Valencie, Maďarsko) a ve stejném počtu případů dojel třetí (Barcelona, Německo, Belgie).

Třiatřicetiletý pilot je díky solidním výsledkům - dosud nebodoval jen v Šanghaji a v dosavadním průběhu šampionátu objel plný počet závodních kol - průběžně třetí a bez problémů naplnil podmínky opce a představy vedení týmu. Na lídra MS Sebastiana Vettela z týmu Red Bull ztrácí Fin 67 bodů, od druhého Fernanda Alonsa z Ferrari jej dělí 54 bodů. V patách má Marka Webbera z Red Bullu s mankem šesti bodů a Lewise Hamiltona, který je pozadu o osm bodů.

Reklama

Související témata: