Hlavní obsah

Pilot F1 Hamilton odmítl, že by litoval přestupu do Mercedesu

Austin

Britský pilot formule 1 Lewis Hamilton jednoznačně odmítl, že by litoval svého přestupu z McLarenu do stáje Mercedes, jejíž barvy bude hájit od příští sezóny. S tímto tvrzením přišel v minulých dnech šéf McLarenu Martin Whitmarsh.

Foto: Suhaib Salem, Reuters

Pilot McLarenu Lewis Hamilton má důvod k úsměvu.

Článek

"Trochu mě to překvapilo. Rozhodně to není pravda," řekl Hamilton před Velkou cenu USA v Austinu. "McLaren je skvělý tým, já jsem u něj dlouho, takže to pro každého z nás je trochu citlivá a emotivní záležitost. Ale já tomu až do konce sezóny dám sto procent," uvedl. "Každopádně jsem velmi spokojený s tím, jak jsem se rozhodl."

O přestupu mistra světa z roku 2008 se letos spekulovalo delší dobu, smlouvu nakonec Hamilton podepsal po Velké ceně Singapuru, kde odstoupil ve 22. kole z prvního místa kvůli špatné převodovce. "Učinil to rozhodnutí pod tíhou okamžiku a řekl bych, že toho lituje," uvedl nedávno Whitmarsh. "Je špatné dělat taková rozhodnutí po špatném závodu," prohlásil.

McLaren je kvalitnějším týmem než Mercedes, v jehož barvách Němci Nico Rosberg a Michael Schumacher od oznámení Hamiltonova přestupu v posledních čtyřech závodech nezískali ani bod. Mercedes však už pracuje na vývoji auta pro novou sezónu a právě Hamilton, který nahradí končícího Schumachera, má stáji pomoci dostat se mezi nejlepší.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny zítra 09 : 00
20240421T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny
Velká cena Číny
Velká cena Číny