Hlavní obsah

Schumachera potkal defekt, přesto dojel při derniéře sedmý. Nemám v povaze se vzdávat, řekl

Sao Paolo

Důstojně se rozloučit, poslední závod v kariéře si užít a zajet dobrý výsledek. Takový cíl si stanovil jezdec formule 1 Michael Schumacher do posledního závodu v jeho bohaté a veleúspěšné kariéře. A se svou derniérou mohl být spokojený. Na okruhu Interlagos dojel na sedmém místě a poprvé od zářijové Velké ceny Belgie bodoval.

Foto: Nacho Doce, Reuters

Sbohem, odcházím aneb loučení sedminásobného světového šampióna Michaela Schumachera se světem formule 1

Článek
Fotogalerie

Legendární německý pilot uzavřel v Brazílii devatenáctileté působení v F1. Ve své poslední Grand Prix to neměl vůbec lehké. Potkal ho defekt pneumatiky, dvakrát v rychlém sledu musel zamířit do boxů, přesto projel cílem sedmý a v celkovém pořadí seriálu obsadil konečnou třináctou pozici.

"Byl to dost velký problém, protože jsem měl defekt a byl vzadu," řekl Schumacher. "Vybavil jsem si vzpomínky na rok 2006, to se mi stalo totéž. Naštěstí mám v povaze se nevzdávat, vždy se snažit najít řešení a vyšlo to," citoval Schumachera server Autosport.com.

Sedminásobný světový šampión přišel bezprostředně po závodu pogratulovat svému krajanovi Sebastianu Vettelovi, jenž se stal potřetí v řadě mistrem světa. "Jsem na něho hrdý. Je to můj dobrý přítel. Je to pochopitelně hezký konec vidět triumfovat svého nástupce," dodal vítěz 91 závodů.

Schumacher: Fanoušci stáli vždy při mně

Kariéru ukončil již po sezóně 2006 jako hvězda stáje "Ferrari", přesto se do kokpitu ještě jednou vrátil. V roce 2010 se domluvil na spolupráci s Mecedesem, výraznějších úspěchů se ale nedočkal. Ani jednou nezvítězil, jeho nejlepším umístěním bylo třetí místo, kterého dosáhl letos ve Valencii.

Třiačtyřicetiletý rekordman prohlásil, že byl neuvěřitelně vděčný za podporu, kterou obdržel od fanoušků během svého navratu do královské automobilové třídy. Jeho příznivci, kteří do Sao Paula přicestovali ze všech koutů světa, se s ním loučili a na tribunách vyvěsili transparenty s řadou vzkazů.

"Nejúžasnější bylo to, že se mi v posledních třech letech, které byly nejtěžší v mé kariéře, dostávalo tak velké podpory. Fanoušci vždy stáli při mně," sdělil Schumacher.

Reklama

Související témata: