Hlavní obsah

Schumacher se neměl vracet, tvrdí šéf formule 1 Ecclestone

Londýn

Návrat německé legendy Michaela Schumachera do mistrovství světa formule 1 v roce 2010 byl podle promotéra seriálu Bernieho Ecclestona chybou. Sedminásobný světový šampión měl prý raději zůstat ve sportovním důchodu a neriskovat, že si nepodařeným comebackem pokazí reputaci.

Foto: Nacho Doce, Reuters

Sbohem, odcházím aneb loučení sedminásobného světového šampióna Michaela Schumachera se světem formule 1

Článek

"Byl bych radši, kdyby skončil jako sedminásobný mistr světa, než teď. Lidé, kteří začali sledovat formuli 1 až nyní, si budou pamatovat současného Schumachera. Neuvidí toho někdejšího hrdinu, ale člověka, který může zklamat," uvedl Ecclestone na oficiálním webu formule 1.

Schumacher se v roce 2006 rozloučil s formulí ziskem sedmého titulu, ale předloni se vrátil v barvách Mercedesu. Na někdejší úspěšné sezóny ovšem vítěz rekordních 91 Velkých cen nenavázal, na stupně vítězů se prosadil pouze jednou. Mercedes s ním neprodloužil smlouvu a třiačtyřicetiletý jezdec po letošním šampionátu podruhé ukončil kariéru.

"Doufám, že já to dokážu"

"Myslím, že je důležité poznat, když už člověk na něco nestačí, jak byl zvyklý, a předat to někomu jinému. Doufám, že já to dokážu. Až nebudu stačit, řeknu nashle," uvedl dvaaosmdesátiletý Brit, který občas čelí kritice, že už na řízení seriálu nestačí.

Reklama

Související témata: