Hlavní obsah

Pojede se F1 v Turecku? Ecclestone chce mít jasno do týdne

Vídeň

Šéfovi formule 1 Berniemu Ecclestoneovi dochází trpělivost se stále nekompletním kalendářem závodů pro příští rok a rozhodl se zvýšit tlak na tureckou vládu. Ta zatím váhá s poskytnutím záruk na uspořádání Grand Prix v Istanbulu, promotér F1 chce mít o programu na sezónu 2013 jasno do začátku příštího týdne.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Šéf F1 Bernie Ecclestone.

Článek

"Momentálně se přikláním spíš k tomu, že budeme mít příští rok jen 19 Velkých cen. Pro formuli 1 to není žádný velký problém," řekl Ecclestone v rozhovoru pro rakouská média.

Turecký ministr mládeže a sportu Suat Kilic naposledy odmítl, že by vláda přispěla na uspořádání turecké Velké ceny částkou 10,5 miliónu eur.

Istanbul dostal šanci vrátit se do programu mistrovství světa formule 1 poté, co byla o rok odložena plánovaná premiéra nového okruhu v New Jersey. V kalendáři se tak uvolnil termín 21. července a dvaaosmdesátiletý Ecclestone se nechal slyšet, že Istanbul by se mu coby pořadatel líbil. Rakousko ze seznamu uchazečů vyloučil, úrovni F1 prý nevyhovují hotely v blízkosti tamního Red Bull Ringu.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články