Hlavní obsah

Kdyby Ferrari přišlo o Alonsa, bralo by Vettela, ne Hamiltona

Fernando Alonso je pro stáj Ferrari mezi jezdci formule 1 jasná jednička, kdyby ale Scuderii opustil, kdo by byl hlavním favoritem na jeho post? Prezident Ferrari Luca di Montezemolo v čistě hypotetické rovině přiznal, že kdyby byl nucen vybírat náhradu, sáhl by raději po Sebastianu Vettelovi než Lewisi Hamiltonovi.

Foto: Paulo Whitaker, Reuters

Prezident Ferrari má pro Sebastiana Vettela slabost.

Článek

„Vettel s Hamiltonem by teoreticky v budoucnu mohli Ferrari posílit, z celého jezdeckého pole je to jasná volba. Vettel má menší výhodu v tom, že je mladší," poznamenal Montezemolo pro list Independent. „Kdyby se Alonso rozhodl odstěhovat se svou přítelkyní na Havaj, jsem si jistý, že bych z lidských i profesionálních důvodů usiloval o Vettela," prohlásil prezident Scuderie.

Proč? „Mám toho kluka rád. Není přehnaně troufalý. Chce vyhrávat, ale není arogantní. Už před mnoha lety mě Michael Schumacher upozornil, že se v motokárách rodí nová hvězda. A nemýlil se," podotkl Montezemolo.

Ovšem Alonsovy výkony během letošní sezóny, v níž dokázal s mnohem horším vozem až do posledního závodu bojovat s Vettelem o světový titul, Montezemola nadchly. Tak, že začal španělského jezdce porovnávat s legendárními postavami formule 1, Nikim Laudou a Michaelem Schumacherem.

„Niki oplýval mimořádnou jezdeckou inteligencí a byl to první pilot, který se hlouběji vnořil do týmové práce. Byl schopný pracovat dlouho do noci. Michael byl, alespoň pro mě, válečná mašina. Neměl problém zajet v závodu šedesát ostrých kol jako při kvalifikaci. Fernando je mixem těchto dvou. Je velice inteligentní a dokáže přesně odhadnout, kdy jít až na hranici, kdy naopak ubrat a ušetřit třeba pneumatiky, kdy zaútočit... Superinteligentní a superrychlý!" doplnil Montezemolo.

Reklama