Hlavní obsah

Ecclestone: F1 bude mít 19 zastávek, Turecko má smůlu

Praha

Šéf formule 1 Bernie Ecclestone potvrdil, že kalendář letošního ročníku prestižního seriálu bude mít místo původně plánovaných dvaceti devatenáct závodů. Podle hlavního promotéra F1 se nakonec nepojede Velká cena Turecka, protože organizátoři z Istanbulu nesehnali dostatečné finanční prostředky.

Foto: Profimedia.cz

Formule 1 se do Istanbulu nevrátí ani v roce 2013.

Článek

„Kalendář roku 2013 bude obsahovat devatenáct závodů, protože Turecku se návrat nezdařil," prozradil Ecclestone agentuře Reuters. Závod v Istanbulu se tak nepojede podruhé v řadě, naposledy se elita motorsportu sešla v u Bosporu v roce 2011, kdy metropole na pomezí Evropy a Asie hostila sedmý ročník závodu.

Turecko dostalo šanci vrátit se do seriálu poté, co byla o rok odložena červencová premiéra formule 1 na okruhu v New Jersey. Pořadatelům se ale nepodařilo sehnat patřičné finanční záruky, závod nakonec nepodpořila turecká vláda.

Ecclestone také naznačil pravděpodobné rozluštění hádanky, kdo uspořádá letošní Velkou cenou Německa. „Měl by to být Nürburgring, dělám všechno pro to, aby to tak bylo," doplnil šéf formule 1.

Reklama