Hlavní obsah

Benešová je v semifinále turnaje v Hobartu

V dobrých výsledcích českých tenistů pokračuje Iveta Benešová na turnaji WTA v australském Hobartu. Po vítězství nad Japonkou Asagoenovou se probojovala do semifinále, kde ji čeká domácí Alicia Moliková. První úspěšný zápas na turnaji v Sydney má za sebou i dvojice Martin Damm s Cyrilem Sukem.

Článek

Česká tenistka Iveta Benešová se v semifinále turnaje okruhu WTA utká s domácí Alicií Molikovou, která ve čtvrtfinále vyřadila pátou nasazenou Rusku Zvonarevovou.Ve druhém semifinálovém zápase se střetnou Ruska Lichovcevová s Američankou Farzierovou.

Výpadky favoritů v Sydney

Druhým kolem mužské dvouhry turnaje v Sydney neprošli někteří favorité. Třetí nasazený Španěl Moya podlehl ve třech setech Američanu Fishovi, jehož krajan Roddick, šestka turnaje, nepřešel přes Korejce Lee Hyung-taika.

Natrápil se i Rus Marat Safin, ztrátu prvního set však dohnal a přes finského soupeře Jarkka Nieminena postoupil do čtvrtfinále. Vedle finalisty loňského Australian Open nechybí mezi nejlepší osmičkou ani druhý nasazený Španěl Juan Carlos Ferrero.

Mezi ženami postoupila do dalších bojů druhá nasazená, Belgičanka Kim Clijstersová, která si poradila se Švýcarkou Patty Schnyderovou hladce ve dvou setech. Její krajanka Heninová-Hardenneová povolila Slovence Husárové jen jednu hru a je také ve třetím kole. Dál postupuje turnajem i šestá nasazená Liz Davenportová, na jejíž raketě skončila další Američanka Raymondová.

Deblisté postupují

Italská tenistka Flavia Pennettaová zaskočila ve druhém kole na turnaji v australské Canbeře Clarisu Fernandezovou z Argentiny. Italka, která se do hlavní soutěže probojovala z kvalifikace, přehrála třetí nasazenou favoritku ve dvou setech 7:5 a 6:3.

Ve druhém kole čtyřhry uspěla dvojice Bedáňová - Safinová proti chorvatsko-slovinskému páru Kostaničová, Matevžičová a postoupila do dalších bojů.

Do druhého kola turnaje v Aucklandupostoupil ve čtyřhře i český pár Tomáš Cibulec, Leoš Friedl, kteří ve třech setech porazili jihoafrickou dvojici Coetzee-Haggard.

Reklama