Hlavní obsah

Massa: Nové Ferrari je auto z jiné planety!

Nebe a dudy. Jezdci stáje Ferrari Felipemu Massovi stačil v Jerezu jeden den testování s letošním monopostem F138, aby došel k jednoznačnému závěru: proti „šrotu“ z loňska je nový vůz auto z jiného světa! A to i přesto, že brazilský jezdec zajel až šestý čas dne se ztrátou 1,6 sekundy na nejrychlejšího Jensona Buttona s vozem McLaren.

Foto: Sport.cz

Felipe Massa s Ferrari F138 při testech v Jerezu.

Článek
Fotogalerie

Ferrari vstupovalo do prvního dne oficiálních testů formule 1 ve Španělsku s velkým očekáváním, současně ale s obavami. Všichni si totiž moc dobře pamatovali, jak se loni první ostrý test s vozem F2012 proměnil v noční můru. „Vzpomínám si, jak jsme se museli s autem rvát. Bylo umění ho vůbec udržet na dráze. Letošní vůz je v tomto ohledu diametrálně odlišný, je to auto z úplně jiné planety," liboval si Massa po skončení programu prvního dne v Jerezu.

Kromě snazšího řízení si jednatřicetiletý brazilský jezdec pochvaloval povedené vyvážení vozu. „To bylo opravdu znát. V Jerezu hodně trpí pneumatiky a nastavení zadní části je velice obtížné. Já jsem ale doslova cítil, jak zadní část vozu skvěle sedí. Proti loňsku další obrovský rozdíl," pokračoval Massa ve výčtu pozitivních faktorů nového auta.

S umístěným ve výsledcích dne si Massa hlavu nijak nelámal. „To není nijak podstatné. Samozřejmě, že čas 1:18,8 min. (nejrychlejší čas Buttona) je neuvěřitelný. Ale už druhý nejrychlejší výkon Marka Webbera s redbullem (1:19,7 min.) zas tak skvělý není. Zklamání z mého času proto není rozhodně na místě. Je ale jasné, že nás do prvního závodu čeká ještě velký kus práce," poznamenal vicemistr světa z roku 2008.

Reklama

Související témata: