Hlavní obsah

Německý pilot Sutil se po roce vrací do formule 1, opět bude jezdit v týmu Force India

Berlín

Po roční pauze se německý jezdec Adrian Sutil vrátí do mistrovství světa formule 1. Podle agentury AFP získal opět angažmá v týmu Force India a zabral poslední volné místo ve startovní listině letošní sezóny.

Foto: Albert Gea, Reuters

Do týmu Force India se po roční pauze vrací německý pilot Adrian Sutil. Jeho kolegou bude Brit Paul di Resta (na snímku).

Článek

Druhým kandidátem angažmá ve Force India byl Francouz Jules Bianchi. Jeho agent Nicolas Todt ale ve středu AFP řekl, že vedení stáje se rozhodlo pro Sutila. Jeho kolegou bude Brit Paul di Resta, jenž má za sebou dvě sezóny v F1. Manažer německého jezdce Manfred Zimmermann informaci nepotvrdil s tím, že nic ještě není oficiální.

Třicetiletý Sutil jezdil za Force India v letech 2008 až 2011, ve formuli 1 absolvoval celkem 90 závodů. Jeho nejlepším výsledkem je čtvrté místo z Velké ceny Itálie v roce 2009.

Během předchozího působení v týmu Sutil pořezal v dubnu 2011 na oslavě v nočním klubu v Šanghaji spolumajitele stáje Lotus Renault Erika Luxe rozbitou lahví šampaňského. Loni v lednu za to byl odsouzen k podmínečnému trestu vězení na rok a půl a pokutě 200.000 eur.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint