Hlavní obsah

OBRAZEM: Nejedeme vlastní ligu, vědí v Red Bullu před další napínavou sezónou

Barcelona

Až poslední závod loni rozhodl o dalším titulu Sebastiana Vettela v mistrovství světa formule 1. Také nadcházející sezóna 2013 má být napínavá a vyrovnaná, minimálně v prvních závodech. Týmy momentálně absolvují poslední testování na okruhu v Montmelu poblíž Barcelony. První závod v australském Melbourne odstartuje již za dva týdny 17. března.

Foto: Albert Gea, Reuters

Soustředění Sebastiana Vettela z Red Bullu.

Článek
Fotogalerie

Lídři z Red Bullu se mají na pozoru. „V podání konkurence jsme viděli několik velmi rychlých časů. Před námi je ještě hodně práce a makáme tak tvrdě, jak to jen jde. Soustřeďujeme se hlavně na sebe, ale rádi bychom pochopili i to, co dělají ostatní. Víme, že na scéně je několik rychlých aut a nejsme ve vlastní lize," ujistil Mark Webber, australský parťák šampióna Vettela, na webových stránkách Autosportu.

„Je jasné, že Red Bull zase bude jedním z top týmů a top aut bojujících o titul," reagoval Brazilec Felipe Massa ze stáje Ferrari. „Letos se v pravidlech nic nezměnilo. Jelikož je vše podobné, nevěřím, že by ztratil své postavení. A totéž podle mě platí o McLarenu. Každý víceméně zná směr, kterým se ubírat. Musíme makat a vše poskládat dohromady, abychom také udrželi trend," přeje si Massa.

„Až postupem času se do čela dostanou silnější a lépe organizované týmy. V úvodu sezóny ovšem uvidíme mnoho silných aut a prosadit se může kdokoliv," očekává Webber.

Reklama

Související témata: