Hlavní obsah

Já a černý kůň? Zázraky nečekám, tvrdí i po povedených testech F1 Hamilton

Povedený závěr testů v Barceloně nechal Lewise Hamiltona v klidu. Nová posila stáje Mercedes prý od letošní sezóny nečeká zázraky, přestože se dokonce i od samotných soupeřů ozývají hlasy, že by britský pilot mohl být ve hře o titul mistra světa.

Foto: Albert Gea, Reuters

Spokojené gesto Lewise Hamiltona při testech v Barceloně.

Článek

„Myslím, že Mercedes bude pro pár lidí pěkným překvapením," nechal se třeba slyšet Kimi Räikkönen z Lotusu poté, co Hamilton a Nico Rosberg ovládli při testech v Barceloně výsledkové listiny. Hamilton, který v roce 2008 vystřídal na mistrovském trůnu právě finského jezdce, ale zůstával při zemi. „Nemyslím si, že bychom měli mít nějaká přehnaná očekávání," poznamenal.

Přestože z výsledků testů nelze vyvozovat relevantní závěry, výkony Mercedesu nenechaly nikoho od konkurence chladným. „Lewis vždycky patřil k jezdcům, kteří dovedou bojovat o nejvyšší příčky. Je hodně, opravdu hodně rychlý, a když bude mít k dispozici konkurenceschopné auto, tak bude ve hře o titul," upozornil pilot Ferrari Massa.

Hamilton si ale stojí na svém a odmítá spekulovat, že by mohl patřit mezi černé koně šampionátu. „Přijdu si jako divák, který dostal volňáska. Myslím, že nedisponujeme vozem, který by měl patřit k nejlepším. A to je samozřejmě obrovská výzva. Současně ale kolem sebe necítím žádný tlak, užívám si práci s novým týmem a snažím se krok za krokem zlepšovat," přemítal osmadvacetiletý Brit.

Podle prvního pilota tmavé pleti ve formuli 1 Mercedes nemá v letošním roce, v němž stáje naposledy používají monoposty poháněné osmiválcovými motory, co ztratit. „Jestli je někdo pod tlakem, tak jsou to jezdci, kteří musí navázat na úspěchy v loňském roce. My nemáme co ztratit, můžeme jen získat," dodal Hamilton.

Testy v Barceloně minulý víkend uzavřely přípravné období a všichni účastníci mistrovství světa už netrpělivě očekávají start nové sezóny. Tu zahájí tradiční Velká cena Austrálie v Melbourne, která je na programu 17. března.

Reklama

Související témata: