Hlavní obsah

Sázkařům v Austrálii se vrátí peníze vsazené na Webbera. Češi o podobném kroku neuvažují

Sydney
Aktualizováno

Australská sázková kancelář se rozhodla vrátit peníze všem, kteří si před nedělní Velkou cenou formule 1 v Malajsii vsadili na vítězství Marka Webbera. Australan o výhru přišel poté, co jeho stájový kolega z Red Bullu Sebastian Vettel v závěru ignoroval pokyny týmu a Webbera riskantním manévrem předjel. Bookmakeři akci pojmenovali "splátka spravedlnosti".

Foto: Tim Chong, Reuters

Mark Webber v souboji se svým stájovým kolegou z Red Bullu Sebastianem Vettelem.

Článek

"Rozhodně není Markova chyba, že se Sebastian nedokáže řídit jednoduchými pokyny," uvedl Haydn Lane ze sázkové kanceláře sportsbet.com.au v tiskovém prohlášení.

České sázkové kanceláře australskou společnost následovat nebudou. "Stejně jako ve všech případech, jsou pro nás rozhodující pro vyhodnocení sázek oficiální výsledky. Takže o něčem podobném neuvažujeme," uvedl pro Sport.cz mluvčí Tipsportu Lubomír Ježek. "O podobném kroku neuvažujeme," reagoval mluvčí Fortuny Petr Šrain.

Trojnásobný mistr světa Vettel se po závodě týmu i Webberovi omluvil, v boxech Red Bullu i na stupních vítězů ale přesto vládla mrazivá atmosféra. Vedení stáje hodlá incident ještě řešit.

Reklama

Související témata: