Hlavní obsah

Šok pro Vettela a Red Bull. Webber si před 200. Grand Prix vyrazil na večeři s Alonsem

Praha

Tak to je gól! Tipněte si, s kým v předvečer svého jubilejního dvoustého závodu ve formuli povečeřel pilot Red Bullu Mark Webber. Se Sebastianem Vettelem? Co vás nemá. S vedením stáje? Samá voda. Za jedním stolem jedné z restaurací v Dubaji se australský jezdec sešel s úhlavním rivalem Fernandem Alonsem z týmu Ferrari! Náhodné setkání, nebo nenápadné, leč účinné píchnutí do vosího hnízda? Platit bude spíš první varianta, efekt ale bude blízký té druhé.

Foto: Sport.cz

Mark Webber (vlevo) a Fernando Alonso při společné večeři v Dubaji.

Článek

V Red Bullu panuje už bezmála měsíc vypjatá atmosféra a pnutí uvnitř mistrovské stáje samozřejmě poutá pozornost celého paddocku. A Vettel s Webberem si nezůstávají nic dlužni. Zatím poslední tah předvedl Webber a jeho píchnutí bylo možná obzvlášť účinné.

Společná večere s největším soupeřem, společná fotografie na síti Twitter a k tomu přípis: Dubaj, večeře s přáteli... Jen těžko si lze v současné situaci představit, že by podobný snímek vznikl za účasti obou jezdců z Red Bullu. A nabízí se otázka, jaké novinky ve vztahu obou kohoutů přinese nadcházející Velká cena Bahrajnu.

Spouštěcím momentem všeho napětí bylo Vettelovo ignorování příkazu vedení držet až do cíle Velké ceny Malajsie druhou pozici za vedoucím Webberem. Po sérii očekávaných veřejných omluv způsobil trojnásobný mistr světa další šok před týdnem v Číně, kde prohlásil, že by své jednání klidně zopakoval, protože se od australského jezdce stejně nikdy nedočkal patřičné podpory. Webber si navíc musel protrpět víkend plný závodní smůly, po němž vyvstaly spekulace, zda proti němu Red Bull nešije spiknutí, což tým důrazně popřel.

Události posledních týdnů vedly také k sérii spekulací o Webberově budoucnosti. V průběhu týdne například dementovala automobilka Porsche, že s australským závodníkem podepsala na sezónu 2014 kontrakt na vytrvalostní MS a 24 hodin Le Mans, kde se chce po letech opět prosadit.

Velkou cenu Bahrajnu otevřou tradiční páteční měřené tréninky, v sobotu se jede kvalifikace (13:00 SELČ), čtvrtý závod letošního ročníku mistrovství světa vozů formule 1 startuje v neděli ve 14:00 SELČ. Průběh závod budete moci sledovat v podrobné on-line reportáži na Sport.cz, přímý přenos vysílá mj. TV Nova.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace