Hlavní obsah

V trénincích F1 byl nejrychlejší Vettel těsně před Alonsem

Barcelona
Aktualizováno

Němec Sebastian Vettel zajel nejrychlejší čas v pátečních trénincích na Velkou cenu Španělska formule 1. Mistr světa a lídr šampionátu z týmu Red Bull byl na okruhu v Barceloně nejlepší v odpoledních jízdách, kdy měli piloti k dispozici suchou trať.

Foto: Albert Gea, Reuters

Sebastian Vettel vyhrál trénink na VC Španělska v Barceloně.

Článek

Dopoledne pršelo a s podmínkami se nejlépe vyrovnal Španěl Fernando Alonso ve ferrari, který pak odpoledne zaostal za Vettelem o pouhých 17 tisícin. "Zdá se, že máme konkurenceschopné auto," pochvaloval si domácí idol Alonso po povedeném prvním dnu v Barceloně. "Ale už jsme měli nejeden dobrý pátek, pak však zase najednou vylétne v kvalifikaci Mercedes nebo ujede Red Bull," dodal opatrně.

Necelá desetina sekundy dělila od Vettela i jeho týmového kolegu Marka Webbera z Austrálie. Do půlsekundového odstupu od lídra se vešli ještě Fin Kimi Räikkönen z Lotusu, druhý pilot Ferrari Felipe Massa z Brazílie a Brit Lewis Hamilton s mercedesem.

Těsné odstupy slibují napínavou sobotní kvalifikaci, která bývá pro výsledky Velké ceny Španělska klíčová. Posledním jezdcem, který nevyhrál závod z první řady, byl Michael Schumacher v roce 1996. "Myslím, že to bude těsné. S dneškem můžeme být spokojení, ale myslím, že máme ještě víc potenciálu," řekl Vettel.

Tréninky na Velkou cenu Španělska, pátý závod mistrovství světa vozů formule 1 v Barceloně:
První trénink:
1. Alonso (Šp./Ferrari) 1:25,252
2. Massa (Braz./Ferrari) -0,203
3. Vergne (Fr./Toro Rosso) -0,415
4. Grosjean (Fr./Lotus) -0,790
5. Sutil (Něm./Force India) -0,960
6. Hamilton (Brit./Mercedes) -1,122
Druhý trénink:
1. Vettel (Něm./Red Bull) 1:22,808
2. Alonso -0,017
3. Webber (Austr./Red Bull) -0,083
4. Räikkönen (Fin./Lotus) -0,222
5. Massa -0,302, 6. Hamilton -0,332

Reklama