Hlavní obsah

De Villotaová se poprvé po hrůzné nehodě podívala do paddocku

Barcelona

Španělská závodnice Maria de Villotaová při domácí Grand Prix formule 1 v Barceloně poprvé po vážném zranění zavítala do paddocku. S červenou páskou přes pravé oko, o které přišla loni v červenci po těžké havárii během testů pro stáj Marussia v Anglii, si vychutnávala po dlouhé době řev burácejících motorů.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Maria de Villotaová s červenou páskou přes pravé oko.

Článek
Fotogalerie

"Mísil se ve mně adrenalin a smutek," přiznala třiatřicetiletá pilotka. "Celý život jsem závodila, byl to můj svět a ten se mi najednou na deset měsíců zastavil. Teď jsem alespoň tady zpátky, a i když to nebude jednoduché, myslím, že si nedělní závod užiju," věřila velká kamarádka skotské závodnice Susie Wolffové, jež spolupracuje s Williamsem.

Když prý De Villotaová po dlouhé době uslyšela motory, zachvělo se jí celé tělo. Pak si popovídala mimo jiné s piloty Fernandem Alonsem nebo Sergiem Pérezem.

Dcera bývalého jezdce F1 Emilia de Villoty řídila loni v létě formuli 1 teprve počtvrté a poprvé pro ruský tým, když náhle na rovince nabourala do nakládací rampy zaparkovaného kamiónu Marussie. Měla proraženou lebku, podstoupila dvě operace a oko už jí lékaři nezachránili. Vyšetřovatelé pak vyloučili, že by příčinou nehody byly technické problémy.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint