Hlavní obsah

Špičkový inženýr Lowe bude Mercedesu v F1 pomáhat už od června

Londýn

Stáj formule 1 Mercedes posílí už začátkem června špičkový inženýr Paddy Lowe, který bude v týmu zastávat funkci technického ředitele. V této roli působil od ledna 2011 v McLarenu, s kterým se letos v zimě domluvil na ukončení spolupráce s podmínkou, že ke konkurenční stájí může zamířit až v příštím roce po vypršení původního kontraktu. McLaren ho však do nového angažmá pustí už nyní.

Foto: Ahmed Jadallah, Reuters

Jezdec Mercedesu Nico Rosberg při kvalifikaci na Velkou cenu Bahrajnu.

Článek

"Mám radost, že už můžeme začít s Paddym spolupracovat. Jeho bilance ve formuli 1 je skvělá, pro každý tým v depu by byl přínosem," uvedl šéf týmu Mercedes Ross Brawn, který bude nadále zodpovědný za sportovní a technické záležitosti. Podle německých médií se přitom spekulovalo, že by Lowe mohl Brawna v čele stáje vystřídat.

Jednapadesátiletý Lowe pracuje ve formuli 1 od roku 1987, kdy začínal ve Williamsu. V McLarenu byl od roku 1993. V Mercedesu se znovu setká s exmistrem světa Lewisem Hamiltonem, který před touto sezonou přestoupil z McLarenu. Právě britský jezdec se v této sezoně postaral dvěma třetími místy o jediná pódiová umístění Mercedesu, v Poháru konstruktérů je tým čtvrtý se značnou ztrátou na první trojici.

Reklama

Související témata: