Hlavní obsah

VIDEO: Divoká předehra v Monaku. Hromadná kolize vyřadila ze závodu skoro polovinu vozů GP2

Praha/Monte Carlo

Páteční program Velké ceny Monaka vozů formule 1 tradičně předepisuje jezdcům volný den vyplněný účastí na společenských akcích, na trati v Monte Carlu ale přesto nebyla nouze o dramatické momenty. Postarali se o ně jezdci seriálu GP2 v prvním doprovodném závodu, který musel být záhy po startu přerušen kvůli hromadné bouračce v první zatáčce Sainte Devote. Ze závodu tak rázem vypadlo deset z šestadvaceti vozů na startu.

Hromadná havárie při závodu GP2 v Monaku.

 
Článek

Hlavní roli v hromadném karambolu sehrál vítěz kvalifikace Johnny Cecotto. Venezuelský pilot týmu Arden vinou horší startovní reakce nedokázal udržet první pozici v souboji s Mitchem Evansem a poté nezvládl výjezd z první zatáčky a namířil svůj monopost do bariéry. Přitom s sebou stáhl vůz Fabia Leimera jedoucího na levé straně a bezprostředně poté trať doslova zašpuntovali další jezdci. Šťastlivcům se podařilo nečekanou překážkou projet, deset aut ale zůstalo nepojízdných.

Z hromadného karambolu vyvázli všichni jezdci bez zranění a organizátoři přerušený závod po odklizení trosek restartovali. Po opakovaném startu si pro vítězství pohodlně dojel Sam Bird z týmu Russian Time před Kevinem Cecconem a Evansem.

Druhý závod seriálu GP2 je v Monte Carlu na programu v sobotu odpoledne bezprostředně po skončení kvalifikace formule 1. Velká cena Monaka F1 startuje v neděli ve 14 hodin SELČ.

Reklama

Související témata: