Hlavní obsah

Nebyl to nejzáživnější závod, ale já jsem spokojený, říká po GP Monaka Vettel

Monte Carlo/Praha

Trojnásobný mistr světa formule 1 Sebastien Vettel zvládl první třetinu letošního šampionátu skvěle. Po monacké Grand Prix má náskok už 21 bodů před Kimi Räikkönenem.

Foto: Robert Pratta, Reuters

Němec Sebastian Vettel ze stáje Red Bull na trati v Monte Carlu.

Článek

Fin sice desátou příčkou v Monte Carlu prodloužil sérii závodů, v nichž bodoval, na třiadvacet (Schumacherův rekord je čtyřiadvacet), jenže Vettel bral v cíli o sedmnáct bodů víc.

Druhé místo v úzkých uličkách mohl Němec vzít jako své malé vítězství, na Rosberga totiž celý závodní víkend nikdo nestačil. „Sedlo mu to tady, neudělal žádnou chybu a při takové taktice je v Monaku předjetí takřka nemožné," líčil Vettel a povzdechl si, že prostě nenašel žádné místo, kde by se mohl před krajana dostat.

„U Mercedesu dělali prostě to, co pro ně bylo nejlepší. Rosberg si mohl v závodě na vedoucí pozici dovolit jet pomalu, ale přitom měl i rychlost na to, aby přidal, když zrovna bylo potřeba. Kontroloval cestu k prvenství," líčil Vettel. Při pit stopu se mu jen podařilo rozbít tandem vedoucích mercedesů. „Moje velká chyba, neodhadl jsem správně rozestup při najetí do boxů na výměnu gum," zlobil se na sebe Lewis Hamilton.

Vettel spolu s týmovým kolegou Webberem využili zdržení Brita v boxech, takže se oba vozy stáje Red Bull posunuly na pódiová umístění.

„Nebyl to nejzáživnější závod, ale z pohledu strategie jsme měli štěstí a s výsledkem jsem hodně spokojený, protože jsem zvýšil náskok na největší soupeře v celkové klasifikaci," připustil obhájce titulu.

Reklama