Hlavní obsah

Pilot formule 1, nebo hiphopová hvězda? Hamilton by prý potřeboval přísnější metr

Praha

Jako by se odchodem z McLarenu zbavil železné koule u nohy. Lewis Hamilton od minulého roku, kdy se rozešel s britskou stájí a upsal se týmu Mercedes, prošel na první pohled patrnou proměnou. Podle bývalého jezdce formule 1 Johna Watsona je ale otázka, zda jde o proměnu k lepšímu.

Foto: Robert Pratta, Reuters

Lewis Hamilton se občerstvuje po tréninku na Velkou cenu Monaka vozů formule 1.

Článek
Fotogalerie

Hamilton působí na první pohled uvolněnějším dojmem, současně ale začíná čím dál víc připomínat hiphopovou hvězdu. „Teď už si vůbec nedělám hlavu s tím, co si lidé myslí o mých tetováních. Můžu jich mít, kolik chci, líbí se mi to. A můžu chodit, oblékat se a mluvit tak, jak chci," pochvaloval si mistr světa z roku 2008 volnější atmosféru v Mercedesu po Velké ceně Monaka.

Jedním z výstřelků britského jezdce byl i fakt, že od Bernieho Ecclestona vymámil regulérní akreditaci do paddocku pro svého buldoka jménem Roscoe. A to už byla pro některé konzervativnější povahy poslední kapka.

„Pes nemá v paddocku co dělat. Za prvé v tom šíleném kraválu musí nepředstavitelně trpět. A za druhé je to jasný signál, že Mercedes zašel v úlitbách pro Lewise až příliš daleko. Během jeho angažmá v McLarenu by takové manýry nikdy neprošly. Chtěl větší volnost a má ji, ale musí se rozhodnout, jestli chce být špičkový pilot formule 1, nebo hiphopová hvězda," čertil se třeba bývalý pilot John Watson v britském tisku.

Pořád se rozkoukává

Důvody rozhořčení jsou zřejmé. Hamilton v posledních závodech nestíhá tempo Nika Rosberga, který v minulých týdnech třikrát vyhrál kvalifikaci a v Monaku si suverénně dojel pro první vítězství v sezóně. Sám britský pilot to omlouval až příliš velkým tlakem, který jej po přechodu do nového prostředí svírá, a i šéf Mercedesu Ross Brawn je přesvědčený, že osmadvacetiletý pilot zkrátka potřebuje ještě trochu času na adaptaci. „Upřímně jsem o tom přesvědčený," poznamenal.

Rosbergovi hraje do karet tříletá zkušenost v Mercedesu, kde se rozkoukával po boku legendárního Michaela Schumachera. „Zjednodušeně: Nico ví naprosto přesně, který knoflík kdy zmáčknout, Lewis ty nejjemnější detaily stále odhaluje. Třeba za kým jít, když potřebujete probrat tamto, a s kým mluvit, když potřebujete zjistit něco dalšího. Jsme dobrá parta a pracujeme na tom. Je to jen otázka času," zopakoval Brawn.

Reklama

Související témata: