Hlavní obsah

Mercedesu a Pirelli hrozí trest kvůli testování pneumatik

Paříž

Stáji formule 1 Mercedes hrozí trest za porušení pravidel při testování pneumatik. Mezinárodní automobilová federace oznámila, že tým čeká disciplinární řízení, které se týká i exkluzivního dodavatele pneumatiky firmy Pirelli. Kdy bude mezinárodní tribunál FIA případ projednávat, zatím není známo. Z "tajného" testování pneumatik bylo podezříváno také Ferrari, které však podle prohlášení FIA pravidla neporušilo.

Foto: Robert Pratta, Reuters

Velkou cenu Monaka vyhrál Němec Nico Rosberga právě s mercedesem.

Článek

Italská stáj totiž během testů pneumatik v polovině května v Barceloně použila předloňský monopost, zatímco Mercedes nasadil aktuální model vozu, což je v rozporu s regulemi. Podle svých soupeřů tím získal neoprávněnou výhodu. Informace se objevily na veřejnosti během nedávné nedávné Velké ceny Monaka, kterou vyhrál Němec Nico Rosberga s mercedesem. Ferrari a Red Bull následně podaly oficiální protest.

Zástupci Pirelli hájí sebe i Mercedes. Podle nich se v Barceloně testovaly pneumatiky už na příští rok a německý tým prý neznal použité směsi. Italská společnost, která v této sezóně čelí kritice kvůli příliš rychlému opotřebení pneumatik, zatím nemá smlouvu na další ročník šampionátu F1.

Reklama

Související témata: