Hlavní obsah

Trest pro Räikkönena. V Montrealu odstartuje až z 10. místa

Montreal

Druhý muž průběžného pořadí mistrovství světa formule 1 Fin Kimi Räikkönen byl potrestán ztrátou dvou míst na startu Velké ceny Kanady. Stejně jako Australan Daniel Ricciardo si vysloužil penalizaci za nesprávné řazení při výjezdu z boxů po restartu druhé části sobotní kvalifikace, kterou narušila havárie Brazilce Felipeho Massy.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Pilot Lotusu Kimi Räikkönen pojede v Montrealu až z desátého místa.

Článek

Räikkönen skončil v kvalifikaci devátý a Ricciardo (Toro Rosso) hned za ním. Vzhledem k tomu, že finský jezdec Lotusu byl penalizován jako první, posunou se oba na roštu nakonec dozadu pouze o jedno místo. Z jejich potrestání vytěžil Němec Nico Hülkenberg, který si polepšil o dvě místa na devátou pozici.

Pro Räikkönena je každopádně nepovedená kvalifikace komplikací před závodem, v němž mistr světa z roku 2007 může bodovat ve 24. Velké ceně po sobě a vyrovnat rekord legendárního Němce Michaela Schumachera. „O moc hůř to dneska zvládnout nešlo, takže jsem si jistý, že se zítra zlepšíme a závod se nám povede," řekl Fin ještě předtím, než dostal trest.

Z pole position v neděli vyrazí úřadující trojnásobný mistr světa Němec Sebastian Vettel z Red Bullu, na kterého Räikkönen ztrácí 21 bodů.

Reklama

Související témata: