Hlavní obsah

Jako v nějakém filmu, kroutil hlavou Massa, když v krátké době už potřetí havaroval

Jako ve filmu si prý připadal brazilský jezdec Felipe Massa po další nehodě, která ho potkala v sobotní kvalifikaci na Velkou cenu Kanady formule 1. Vyvázl bez zranění, ale byl hodně skleslý, neboť po dvou haváriích v Monaku přišla hned další.

Foto: Chris Wattie, Reuters

Felipe Massa.

Článek

"Tři nehody takhle rychle za sebou jsem nikdy neměl. I když to vždy hrozí, když se snažíte jet na maximum na tratích, jako jsou v Monaku a tady," uvedl skleslý Massa v Montrealu. "Fyzicky jsem v pohodě, ale sám sebou jsem hodně zklamaný. Přijde mi to jak v nějakém filmu, kde se stávají věci do třetice," řekl dvaatřicetiletý pilot Ferrari.

V Monaku havaroval v sobotním závěrečném tréninku a pak znova na stejném místě v závodě.

Na okruhu v kanadském Montrealu dostal vicemistr světa z roku 2008 ve druhé části kvalifikace na mokré trati smyk a skončil v bariéře. Do nedělního závodu odstartuje až z osmé řady.

"Snažil jsem se zajet rychlý čas," uvedl Massa, jež bojoval o postup do závěrečné fáze kvalifikace. "Brzdil jsem s koly na bílé lajně a ustřelilo mi to. Nedalo se s tím nic dělat," dodal Brazilec, který letos byl na stupních vítězů jen v Barceloně, kde skončil třetí. V šampionátu mu patří sedmé místo.

Reklama

Související témata: