Hlavní obsah

Lidožrout Vettel zase ujíždí všem, Red Bull ovšem luxusní náskok nepřeceňuje

Zase dává konkurenci na frak, proto o něm píší jako o lidožroutovi. Mistrovství světa formule 1 teď má až do GP Velké Británie v Silverstonu (30. června) volno a Sebastiana Vettela během přestávky hřeje luxusní náskok. Trojnásobný mistr světa směřuje ke čtvrtému titulu v řadě, po sedmi z devatenácti závodů vede před vicemistrem Fernandem Alonsem již o 36 bodů.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Snímek z Kanady ilustruje celý šampionát: Sebastian Vettel (vpravo) konkurenci ujíždí, Fernando Alonso (v pozadí) mu sekunduje.

Článek

Víkendová Velká cena Kanady nabídla charakteristický obrázek. Alonso jel se svým ferrari jako ďábel, ze šestého místa na startu se propracoval až na druhé. Nebylo mu to však nic platné, stejně jen minimalizoval ztráty na vítězného Vettela.

„Red Bull je pro super-Alonsa prostě příliš silný. Vettel je perfektní a v Kanadě dal sobě i týmu nový podnět opět urvat titul. Grandiózní kvalifikace, bezchybné závody. Alonsovo druhé místo mu ale připomíná, že šampionát je ještě dlouhý," píše italský deník Corriere dello Sport.

„Lidožrout Vettel. Pro Red Bull nebyla Velká cena Kanady více než formalita. Vettel si dokonce mohl dovolit i chyby. Alonso se ale nevzdává a jeho druhé místo je hodné zlata," přizvukuje deník La Stampa.

Také Alonso jede famózně

Vedení Red Bullu sílu Alonsa respektuje. „Bylo by fajn, pokud bychom měli našlápnuto k tomu, že se ostatním vzdálíme. Ale za námi je jen sedm závodů a před námi ještě dlouhá cesta," řekl technický šéf mistrovské stáje Adrian Newey pro Sky Sports.

Zcela ze hry nejsou ani Kimi Räikkönen či Lewis Hamilton. Jestli však má někdo na to Vettela dohonit, je to především Alonso. „V Kanadě to byla Vettelova show, ale i Alonso jel famózně. Při předjížděcích manévrech je smrtící a jede úchvatným tempem," poukazuje italský deník Gazzetta dello Sport.

Rozdíly se mohou rychle zmenšit

„Loni se poměr sil mezi špičkovými týmy neustále měnil - k lepšímu i horšímu. A Fernando měl touto dobou velký náskok. Také nás letos ještě čekají nejrůznější okruhy, proto bych nerad něco předpovídal," vede si svou Newey.

Vždyť Alonso si loni vypracoval před letní přestávkou náskok přes 40 bodů, ale nestačil mu. „Bodový stav momentálně vypadá dobře, ale Fernando odjel další zdařilé závody a nemůžeme si dovolit uspokojení. Rozdíly se mohou rychle zmenšit," uvědomuje si také šéf Red Bullu Christian Horner.

Průběžné pořadí MS (po 7 z 19 závodů):
1. Vettel (Něm./Red Bull)132 b.
2. Alonso (Šp./Ferrari)96
3. Räikkönen (Fin./Lotus)88
4. Hamilton (Brit./Mercedes)77
5. Webber (Austr./Red Bull)69
6. Rosberg (Něm./Mercedes)57
7. Massa (Braz./Ferrari)49
8. Di Resta (Brit./Force India)34
9. Grosjean (Fr./Lotus)26
10. Button (Brit./McLaren)25
Pohár konstruktérů:
1. Red Bull201
2. Ferrari145
3. Mercedes134
4. Lotus114
5. Force India51
6. McLaren37
7. Toro Rosso20
8. Sauber5

Reklama

Související témata: