Hlavní obsah

Red Bull chystá truc akci. Chce stejně jako Mercedes nelegálně testovat pneumatiky

Paříž

Nejlepší stáj posledních tří ročníků formule 1 Red Bull chce údajně truc akcí dát najevo nesouhlas s tím, jak Mezinárodní automobilová federace potrestala Mercedes za porušení pravidel při testování pneumatik.

Foto: Robert Pratta, Reuters

Němec Sebastian Vettel ze stáje Red Bull na trati v Monte Carlu.

Článek

Německý tým dostal napomenutí a nesmí se zúčastnit třídenních zkušebních jízd mladých pilotů. Podle listu The Times plánuje Red Bull testování s mladíky plánované na 17. až 19. července v Silverstonu bojkotovat a místo testovat pneumatiky stejně jako Mercedes. Vedení stáje již údajně informovalo o svém záměru promotéra F1 Bernieho Ecclestoneho s tím, že počítá s udělením důtky.

Sportovní ředitel Red Bullu Helmut Marko to ale popřel. "Samozřejmě se žádného porušení pravidel nedopustíme," citoval ho server německého listu Bild.

Mercedes v polovině května testoval v Barceloně na žádost exkluzivního dodavatele Pirelli pneumatiky na příští sezónu s letošním modelem svého monopostu. Podle pravidel jsou v probíhajícím ročníku testy s aktuálními vozy zakázané. Proti týmu proto podaly protest stáje Red Bull a Ferrari.

Mezinárodní tribunál FIA odůvodnil svůj verdikt v kauze tím, že Pirelli ani Mercedes nejednaly ve zlé víře. Konkurenčním stájím se však zdá příliš mírný.

Reklama

Související témata: