Hlavní obsah

Hill radí Hamiltonovi: Buď trochu bezohledný, formule je intrikánské místo a tvůj čas plyne

Silverstone

Dokáže Lewis Hamilton v neděli po pěti letech zase vyhrát domácí Velkou cenu Velké Británie? Hamiltonův krajan Damon Hill věří, že se to klidně může stát. „Předem to nikdo netušil, přestupem z McLarenu do Mercedesu však udělal dobře. Nepřišel tak o šance na titul. Má auto, se kterým může v Silverstone vyhrát. Zdolat lídra Sebastiana Vettela bude těžké, ale ne nemožné,“ říká mistr světa formule 1 z roku 1996.

Foto: Robert Pratta, Reuters

Lewis Hamilton se občerstvuje po tréninku.

Článek

Zariskoval a odešel do slabší stáje, ale poměr sil se mezitím obrátil. Lewis Hamilton získal svůj první mistrovský titul v roce 2008, když mu bylo jen 23 let. Zdálo se, že bude šampionátu formule 1 dominovat, ale od té doby se druhého titulu nedočkal. Proto před touto sezónou zamířil z McLarenu do Mercedesu.

„Lewis je vychován jako zázračné dítě svého otce Anthonyho a Rona Dennise. Žije velký příběh," řekl bývalý jezdec F1 Damon Hill pro London Evening Standard. „Otázkou však je, co z jeho příběhu nakonec bude? Kam se ubírá Lewisova kariéra? Je náladový, měl velký talent, ale nějak ho promarnil a ztratil. Kdy ho získá zpět? Dokáže maximalizovat své příležitosti? Přestoupil do Mercedesu, a pomalu se přibližuje k třicítce. Jeho čas plyne," varuje Hill.

Pilot by měl mít podnikatelského ducha

„Nechci tvrdit, že je Lewis naivní, ale má se hodně co učit. Svou kariéru chce realizovat vlastním způsobem, ale tento sport je intrikánské místo. K tomu, aby někdo uspěl v F1, musí být trochu bezohledný, musí se koncentrovat a musí mít téměř podnikatelského ducha. Možná ho ani nechce mít. Chce jen nasednout do auta a ukázat, co umí," charakterizuje svého následníka mistr světa z roku 1996.

Hamilton prý má na výběr dvě cesty. Tou první je tzv. Beckhamův model, díky kterému může sportovec svůj sport v podstatě přerůst. „A zdá se, že Lewisův management naznačuje ubírání se touto cestou. V oblasti osobnosti ho čeká ještě hodně práce. Jeho přítelkyně je slavná zpěvačka, ale co je měřítkem něčího úspěchu? Sláva nebo aktuální úspěch?"

Závodník není fotbalista, srovnává Hill

„Pro Lewise je problém, že formule 1 nepovažuje své jezdce za celebrity. Jsou hvězdy, protože podávají dobré výkony. Fotbalista vyhraje tehdy, když vyhraje jeho tým. Když jste závodníkům, není to tak, počítá se jen váš vlastní výkon. Nakonec se nikdo neohlédne a neřekne, že jste byli s týmem, který vyhrával. Podívají se na vaše výsledky a zajímá je jen to, kolik závodů a titulů jste vyhráli," srovnává Damon Hill, který v Silverstone získal třikrát pole position.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články