Hlavní obsah

Naštvaný Ecclestone chce po pátečním debaklu změny v tréninku F1

Silverstone

Kvůli událostem z prvního tréninku na Velkou cenu Británie formule 1 volá šéf seriálu Bernie Ecclestone po změně pravidel. V pátečním dopoledním tréninku totiž na mokrou trať v Silverstone vyjeli piloti jen na několik okruhů, čímž naštvali 80.000 diváků na tribunách a milióny u televizních obrazovek.

Foto: ČTK/AP

Brian Eccleston se na týmy F1 pořádně naštval.

Článek

"Tohle byla pro formuli 1 katastrofa. Musíme upravit pravidla, aby už k něčemu takovému nedocházelo," zlobil se Ecclestone. Týmy nechtěly na mokru riskovat a hvězdy mistrovství světa se tak na okruhu objevily jen sporadicky - domácí Jenson Button absolvoval jedno kolo, mistr světa Sebastian Vettel a jeho vyzyvatel Fernando Alonso čtyři, další Brit Lewis Hamilton pět.

"Musíme myslet na diváky"

"Z pohledu týmů tomu rozumím, ale lidé zaplatili slušné peníze na vstupném a musíme také myslet na televizní publikum," zlobil se Ecclestone, jenž navrhnul možné řešení, jež by stáje donutilo být více aktivní v trénincích. "Možná by na pátek mohli dostat šest sad pneumatik, a pokud by nejeli, odebrali bychom tohle číslo z počtu sad, které mají k dispozici na sobotu," řekl dvaaosmdesátiletý miliardář.

Reklama

Související témata: