Hlavní obsah

VIDEO: Děsivá nehoda při GP Německa! Uvolněné kolo z vozu Marka Webbera sestřelilo kameramana

Formule 1 si uřízla další ostudu. Po problémech s praskajícími pneumatikami, které ohrožovaly zdraví jezdců při Velké ceně v Silverstonu, šlo o život i v nedělním závodě na německém Nürburgringu. Pilot stáje Red Bull Mark Webber se v devátém kole vydal do boxů, jenže mechanici mu špatně připevnili kolo, které se při Australanově výjezdu uvolnilo a nekontrolovaně poskakovalo na pit lane. Nakonec sestřelila nic netušícího britského televizního kameramana.

Uvolněné kolo Marka Webbera zasáhlo televizního kameramana.

 
Článek

Paul Allen tou dobou neměl absolutně žádné ponětí o tom, jaké mu hrozí nebezpečí. Uvolněné kolo, před kterým jen o chlup předtím stihli utéct mechanici Lotusu, ho strefilo z levé strany přímo do boku.

Podle serveru Autosport.com byl britský kameraman po nehodě při vědomí a okamžitě se jej ujali zdravotníci na Nürburgringu. Allen byl posléze s podezřením na otřes mozku a několik tržných ran i zlomenin transportován vrtulníkem do nemocnice v Koblenzi. Britův stav je stabilizovaný a není v ohrožení života.

Při Grand Prix Německa však došlo ještě k jedné děsivé a kuriózní nehodě, která se naštěstí obešla bez fatálních následků. Po 24 kolech odstavil svůj hořící vůz Jules Bianchi ze stáje Marussia, z monopostu rychle vystoupil, ale formule se na mírném kopci rozjela a pozadu přejela trať, kde se tou dobou naštěstí nevyskytl žádný jezdec. Couvající monopost zastavil až reklamní banner.

Reklama

Související témata: