Hlavní obsah

Red Bullu navzdory. Lotus zahajuje misi na Räikkönenovu záchranu

Praha

Vábničku na Kimiho Räikkönena z mistrovského Red Bullu se bude snažit umlčet vedení formulové stáje Lotus. Finský jezdec je jasným favoritem týmu Dietricha Mateschitze na místo, které na konci sezóny uvolní Mark Webber, Lotus se ale finského pilota nechce vzdát a tento týden zahájí jednání, na jehož konci by měl být kontrakt pro Räikkönena na příští sezónu.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Pilot stáje Lotus Kimi Räikkönen.

Článek

Nedělní naháněná v podání Räikkönena, který v závěru závodu doslova funěl na záda vedoucímu Sebastianu Vettelovi z Red Bullu, opět připomněla, že Lotus je tým, s nímž se musí počítat. A vedení stáje věří, že Räikkönena udrží, přestože Red Bull může nabídnout lepší vůz.

Lidský přístup boduje

Lotus totiž sází na atmosféru uvnitř týmu, která prý svéráznému Räikkönenovi naprosto vyhovuje. „Dobře ho známe a víme, že se mu u nás líbí. Jde o určitou týmovou kulturu, která přesně zapadá do Kimiho naturelu," poznamenal majitel Lotusu Gerard Lopez pro britský Autosport.

Finský pilot jednoznačně ovládl facebookové hlasování fanoušků Red Bullu o možném Webberově nástupci (druhého Daniela Ricciarda porazil rozdílem sedmi tisíc hlasů) a mistrovský tým zájem o něj už ani neskrývá. Lopez je ale přesvědčený, že Lotus v přetahované o mistra světa z roku 2007 uspěje.

„Myslím, že je velký rozdíl mezi naším přístupem a přístupem v jiných týmech. Preferujeme lidský přístup a už jsem několikrát slyšel, že to je přesně to, co je pro Kimiho nejlepší. Jako závodník se ale samozřejmě musí rozhodnout sám," prohlásil.

Dluh na gáži Lotus srovnal

Šéf Lotusu Eric Boullier v rozhovoru pro BBC upozornil, že pro Räikkönena bude důležité udržení kontinuity vývoje. „Dva roky úspěšně stahujeme náskok Red Bullu. A Kimi chce záruku, že to bude pokračovat. Budeme o tom diskutovat," podotkl. Veřejným tajemstvím je, že Räikkönen nelibě nese avizovaný odchod technického ředitele Jamese Allisona do Ferrari.

V kuloárech formule 1 se ale rovněž probírá finanční kondice Lotusu, který měl dokonce přímo Räikkönenovi dlužit na výplatách. „Ano, bylo to vyplaceno se zpožděním. Ale už je vše vyrovnané," přiznal Boullier. „Nemáme takový rozpočet jako jiné týmy, ale i s ním jsme schopni konkurovat těm nejlepším. Stačí se podívat na průběh posledního závodu. Myslím, že nevypadáme jako tým v problémech," odmítl spekulace o špatné finanční situaci Lopez.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články