Hlavní obsah

Hamiltonovi se po rozchodu zhroutil svět. Alespoň, že jsem dostihl Fangia, povzdechl si

Nicole Scherzingerová a buldok Roscoe. To byl vedle formule 1 svět Lewise Hamiltona. Ze dvou středobodů vesmíru už ale zbyl britskému jezdci jen psí miláček. A mistr světa z roku 2008 přiznává, že s ním rozchod s popovou hvězdou pěkně zamával. Naštěstí má formule 1 na programu letní prázdniny...

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Lewis Hamilton při Velké ceně Německa na Nürburgringu.

Článek
Fotogalerie

Hamilton zajel v neděli tragicky Velkou cenu Německa, po startu z prvního místa dojel až pátý. A připustil, že jej konec pětiletého vztahu s bývalou zpěvačkou skupiny Pussycat Dolls sebral víc, než asi sám čekal. Hvězdný pár nedokázal naplnit společné soužití kvůli oboustranně náročnému pracovnímu vytížení a minulý týden oznámil rozchod.

„Mám srdce na dlani a je pro mě velice těžké skrývat emoce. Zkouším dělat všechno možné, abych zůstal pozitivní, ale dopadá to na mě velice tvrdě. Přišel jsem o někoho naprosto jedinečného, můj svět se obrátil úplně naruby. Snažím se s tím srovnat, ale moc to nejde," přiznal zlomený Hamilton televizi Sky Sports.

Na vítězství stále čeká

Alespoň tenkou náplastí na bolavé srdce britského jezdce byl fakt, že si v sobotní kvalifikaci zajistil 29. pole position v kariéře, a vyrovnal se tak v historických statistikách legendárnímu Juanu Manuelu Fangiovi. „Kdysi by mě ani ve snu nenapadlo, že vyhraji alespoň jedenkrát pole position. Jsem za tu bilanci opravdu vděčný," poznamenal osmadvacetiletý jezdec stáje Mercedes, kam přestoupil po mnohaletém angažmá v McLarenu.

Tým Rosse Brawna je v letošní sezóně prozatímním králem kvalifikací, v osmi závodech triumfoval v boji o pole position pětkrát. Jen dvakrát se ale radoval z vítězství, a to pouze zásluhou Nika Rosberga. Hamilton zatím na premiérový triumf v nové stáji čeká.

„Život mě naučil, že nejde stále vyhrávat. To byla největší lekce, jakou jsem dostal. Všechno se děje z nějakého důvodu a i z porážek se lze hodně naučit. Můj přístup zůstává stejný. Snažím se jezdit agresivně a dělat pro vítězství vše. Jednou to přijde..," dodal vítěz 21 Velkých cen.

Reklama

Související témata: