Hlavní obsah

Vettel to rád chladné. Spíš než Alonsa by za parťáka bral Räikkönena

Kolotoč spekulací o možném nástupci Marka Webbera ve stáji Red Bull nabírá obrátky a šeptanda při víkendové Velké ceně Maďarska zacílila na skutečné eso: jedničku Ferrari Fernanda Alonsa. Jméno španělského mistra světa ovšem není dvakrát po chuti lídrovi týmu Sebastianu Vettelovi.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Sebastian Vettel (druhý zprava) by jako nástupce Marka Webbera raději přivítal Kimiho Räikkönena (vlevo).

Článek

Proti Alonsovi možná hovoří jeho nevydařené angažmá ve stáji McLaren, kde v roce 2007 působil po boku Lewise Hamiltona. Z útoku na třetí titul mistra světa v řadě (v letech 2005 a 2006 Alonso ovládl MS v barvách stáje Renault) nebylo nic, sezónu provázely vzájemné rozmíšky obou kohoutů a napětí v britské stáji nakonec dokonale využil Kimi Räikkönen, který se stal nečekaným šampiónem.

Právě finský Iceman je přitom rovněž řazen mezi kandidáty na místo, které po sezóně uvolní odcházející Webber, a jeho jméno Vettel přijímá o poznání lépe. „Preferoval bych Kimiho," prohlásil trojnásobný světový šampión bez obalu pro BBC.

Vettel: Kimi se choval vůči mně vždy velmi korektně

„Musím být opatrný, co říkám... To není nic proti Fernandovi, kterého si jako jezdce skutečně velmi vážím. Kimiho ale respektuji jak na trati, tak mimo ni, protože se vůči mně choval vždy velmi korektně. Z tohoto úhlu pohledu by asi byla naše případná spolupráce jednodušší," dodal německý závodník.

Alonsovo jméno je nicméně jen dalším dílkem ve skládačce, kterou kuloární informace z paddocku tvoří. Španělův manažer Luis Garcia Abad byl sice na Hungaroringu spatřen ve společnosti šéfa Red Bullu Christiana Hornera, tématem hovoru ale mohl být dost dobře také Carlos Sainz Jr., který rovněž spadá pod Abadova křídla a pošilhává po formuli 1. Alonso má navíc ve Ferrari smlouvu do roku 2016 a italská stáj se již nechala slyšet, že její předčasné ukončení prakticky nepřichází v úvahu.

Vedle španělského pilota a Räikkönena se v souvislosti s Red Bullem hovoří také o Australanu Danielu Ricciardovi ze sesterské stáje Toro Rosso. Ten se s vozem Hornerova týmu představil i na nedávném testu mladých pilotů v Silverstonu a vedl si nad očekávání dobře.

Reklama

Související témata: