Hlavní obsah

Alonso do Red Bullu nejde, soustředí se jen na Ferrari, tvrdí jeho přítel Briatore

Řím

Spekulace ohledně přesunu špičkových jezdců mezi předními stájemi momentálně vzrušují fanoušky formule 1 víc než samotný šampionát. Obhájce titulu Sebastian Vettel zase ujíždí všem, a tak je zajímavější sledovat, zda ho v příští sezóně v Red Bullu doplní Fernando Alonso z Ferrari, nebo další bývalý šampión Kimi Räikkönen z Lotusu. „Španělská“ stopa však momentálně ochladla.

Foto: Laszlo Balogh, Reuters

Fernando Alonso během víkednu na Hungaroringu.

Článek

Fernando Alonso nechce odejít do stáje Red Bull a soustředí se pouze na svou budoucnost ve Ferrari. Tvrdí to jeho bývalý manažer Flavio Briatore a nevidí nic špatného na jeho vyjádření, že by chtěl takové auto, jaké mají jiní.

„Fernando má kontrakt a ty se musí dodržovat. Nebyl v pokušení přestoupit do Red Bullu," cituje Briatoreho Autosport. Ital ještě dodal, že Alonsovy výroky o jiném autě nebyly vůbec překvapující, přestože ho prezident Ferrari Luca di Montezemolo pokáral.

„Je přece normální, že závodník chce konkurenceschopné auto a tým musí tvrdě pracovat, aby se tak stalo. To je všechno. Alonso nikdy neřekl, že chce odejít. Ferrari a Alonso představují vítěznou dvojici. Musíte mít na paměti, že o titul přišel dvakrát v posledních závodech, neměl štěstí. Po hodinách, jaké zaznamenal Vettel na okruhu Interlagos, motor obvykle zhasne, ale to se nestalo," poukazuje Briatore.

Fernando je jako Senna

Také tvrdí, že pokud odejde Massa, pak by si Alonso zasloužil lepšího týmového kolegu. „Fernando neměl nikdy problém závodit po boku někoho jiného. Je jako Senna. Ayrton by řekl: ‚Dejte sem kohokoli', právě proto jsou tito piloti tak silní," říká Ital.

Pokud jde o zbytek sezóny, Briatore tvrdí, že klíčovým faktorem, který by mohl stáj posunout vpřed, je silnější auto, se kterým by mohl Alonso bojovat o špici. „Potřebuje mít k dispozici auto, které mu umožní bojovat o čelo. Věděli jsme, že v Maďarsku to bude náročné, známe to z dob Renaultu. V Maranellu potřebují najít ten správný konstrukční návod."

Reklama

Související témata: