Hlavní obsah

Räikkönen do Red Bullu nepřijde, nedohodl se na podmínkách

Finský pilot formule 1 Kimi Räikkönen se v příští sezóně kolegou trojnásobného mistra světa Němce Sebastiana Vettela ve stáji Red Bull nestane. Jednání o jeho angažmá v mistrovském týmu dopadla podle manažera bývalého světového šampióna neúspěšně. Hlavním adeptem na místo, které uvolní po této sezoně Australan Mark Webber, je nyní jeho krajan Daniel Ricciardo z Toro Rosso, záložního týmu Red Bullu.

Foto: Zdeněk Sluka

Kimi Räikkönen za Red Bull jezdit nebude.

Článek

"Kimi příští rok za Red Bull jezdit nebude. Vedli jsme nějaká jednání, ale nedohodli jsme se," řekl Räikkönenův manažer Steve Robertson serveru Autosport.com.

Finskému jezdci vyprší po této sezóně smlouvu s Lotusem, v jehož týmu se vrátil loni do formule 1 po dvouletém účinkování v rallye. Loni obsadil mistr světa z roku 2007 celkově třetí místo, nyní je průběžně druhý.

"Věříme, že Kimi bude pokračovat v F1 i příští rok. Jsou tu různé možnosti, budu mluvit s dalšími týmy. Doufám, že v brzké budoucnosti to nějak vyřešíme," uvedl Robertson.

V minulých dnech finská média přinesla spekulaci, že se Räikkönen vrátí do Ferrari, v jehož barvách strávil tři sezóny a stal se mistrem světa. Italský tým to však popřel.

Reklama

Související témata: