Hlavní obsah

Potvrzeno. Pro Räikkönena zůstaly dveře v Red Bullu zavřené

Praha

Vozy stáje Red Bull v příští sezóně nebudou řídit dva mistři světa. Podle informací finského tisku totiž tým rakouského miliardáře Dietricha Mateschitze již před časem ukončil námluvy s Kimim Räikkönenem a odcházejícího Marka Webbera tak podle všeho na konci sezóny nahradí Daniel Ricciardo ze sesterské stáje Toro Rosso. Red Bull by měl oznámit dohodu s Ricciardem již tento víkend při Velké ceně Belgie.

Foto: Profimedia.cz

Bude Kimi Räikkönen jezdit v barvách týmu Lotus i v roce 2014?

Článek

„Jednání s Red Bullem nebyla úspěšná a již před nějakým časem byla ukončena," citoval finský list Turun Sanomat Räikkönenova manažera Steva Robertsona, který svá slova potvrdil i britskému magazínu Autosport. „Je to pravda, Kimi za Red Bull v roce 2014 jezdit nebude. Proběhla nějaká jednání, ale k dohodě jsme nedospěli," uvedl Robertson.

Přestože v souvislosti s možným příchodem do Red Bullu byl po Velké ceně Maďarska zmiňován také Fernando Alonso z Ferrari, hlavním kandidátem na Webberovo místo je Ricciardo. A podle německého Bildu by mělo dojít k oznámení australského pilota coby budoucího parťáka (zatím) trojnásobného světového šampióna Sebastiana Vettela již tento víkend ve Spa.

Jak to ale bude s Räikkönenem? Znamená jeho nedohoda s Red Bullem automatické pokračování v Lotusu, kde mistru světa z roku 2007 končí letos smlouva? V paddocku se již několikrát šuškalo, že finanční kondice Lotusu není úplně ideální a že sám Räikkönen dostal několikrát výplatu se zpožděním.

Sám manažer finského pilota připustil, že stále jedná s více týmy. „Jsem si jistý, že Kimi zůstane ve formuli 1 i v příštím roce. Nabízejí se možnosti - podtrhuji, že hovořím v plurálu - a jednání s týmy stále běží. Věřím, že bychom měli vědět něco konkrétního relativně brzy," dodal Robertson.

Zda je ve hře i možný návrat Räikkönena do Ferrari ale Robertson neprozradil...

Reklama

Související témata: