Hlavní obsah

Za Vettelovy a Alonsovy zničené pneumatiky nemohlo Pirelli, ale plech na trati

Spa-Francorchamps

Nikoli vadné pneumatiky, ale kus plechu ležící na okruhu byl pravděpodobně příčinou defektů Sebastiana Vettela a Fernanda Alonsa během pátečních tréninků na belgickou Grand Prix formulí 1 ve Spa. Po problémech s gumami při letošních závodech ve Španělsku a v Británii se společnost Pirelli ohradila, že tentokrát je na vině cizí předmět.

Foto: Yves Logghe, ČTK/AP

Poškozená pneumatika na pravém zadním kole Vettelovy formule během tréninku na Velkou cenu ve Spa.

Článek

Podle šéfa Pirelli Paula Hemberyho byl podrobně prozkoumán úsek okruhu mezi 13. a 15. zatáčkou, kde měli Vettel i Alonso defekt. A ve třináctce se našel asi deset centimetrů dlouhý kus kovu s ostrými hranami. „Problém nesouvisí s pneumatikami. Pneumatiky neměly žádné známky únavy, z našeho pohledu není v tomto směru důvod k obavám," prohlásil dnes Hembery.

Německý obhájce titulu a lídr šampionátu Vettel z týmu Red Bull i bývalý mistr světa Alonso ve ferrari měli shodně zničené pravé zadní gumy. Také další jezdci se pak následně obrátili na ředitele závodů F1 a požadovali potvrzení, že jsou pneumatiky Pirelli bezpečné a jízdu na okruhu ve Spa vydrží.

Podle médií upadl kousek plechu z lotusu finského pilota Kimiho Räikkönena. Tuto spekulaci však představitelé Pirelli nekomentovali.

Reklama

Související témata:
Plech