Hlavní obsah

Sparta odvrátila konec pražské série

PRAHA

Hokejisté Sparty odvrátili na ledě Slavie v Edenu hrozbu vyřazení, a to si ještě dovolili luxus v podobě dvou nevyužitých přesilových her v pěti proti třem v celkové délce více než dvě a půl minuty. Slavia bude mít druhou šanci sérii ukončit a postoupit do finále v pondělí na Spartě.

Foto: Novinky s použitím ČTK

DEFAULT TITLE

Článek

Slávisté i bez zraněného Kučery, ale už s Fadrným, byli zpočátku aktivnější. Stavidla ofenzivě uvolnili naplno zejména při Nedvědově vyloučení, kdy soupeře prakticky nepustili z obranného pásma - Sailer však minul odkrytou branku a Beránkův pokus zblízka vykopl Bříza chráničem. Na druhé straně se Málek téměř nudil; z bohorovného klidu jej vyrušila snad jen Zelenkova skákavá střela.

Špaňhel Málka dokonale překvapil

Sparťanští trenéři učinili oproti čtvrtečnímu duelu v sestavě řadu změn, pohromadě zůstala jen Brošova řada. První příležitost otevřít skóre měli při Antošově vyloučení na dvakrát dvě minuty, přesilovka se navíc po Jarošově dalším nedovoleném zákroku změnila ve výhodu pět na tři. Rozjetí slávisté však soupeře takřka k ničemu nepustili, jedinou šanci propásl Leška svojí liknavostí.

Zdálo se, že přestátá početní nevýhoda bude pro domácí psychickou vzpruhou, nicméně opak byl pravdou. Špaňhel se rychle oklepal z Kolaříkova naražení na hrazení, převzal puk a střelou z úhlu překvapil Málka.

Slavia nezužitkovala tlak

Slavii gól zmrazil, najednou se nedokázala dostat do tempa a využil toho Zelenka, jenž byl po Hanzlíkově ráně v pravý čas na pravém místě pro dorážku. Oba sparťanští střelci se v letošním play off trefili poprvé.

Až tehdy se slávisté znovu vzchopili, jiskru naděje vykřesal v přesilové hře dalekonosnou střelou Posmyk a tlak domácích rostl minutu od minuty. K vytouženému vyrovnání a prodloužení zápasu však nevedly ani tři přesilové hry, v rozmachu navíc hráče z Edenu pozastavila další sparťanská výhoda v pěti proti třem.

Hosté už pozornou hrou důležité vítězství udrželi a domácím nepomohla ani zoufalá power play. Doplatili tentokrát na slabou koncovku a hokejový Bůh jako by od slávistů za neproměněné šance především v úvodní části hry odvrátil svoji tvář.

Ondřej Weismann, asistent trenéra Slavie: "Opět se potvrdilo, že oba celky jsou vyrovnané, a pokud se nepromění šance, je to obtížné. Dvakrát jsme hráli ve třech proti pěti, to stojí síly, a i když se oslabení úspěšně přežije, občas přijde chyba z únavy."

Kamil Konečný, asistent trenéra Sparty: "Podali jsme nadšený, bojovný a vcelku ukázněný herní výkon, jen jsme si zápas zkomplikovali kázeňskými přestupky některých nejmenovaných hráčů. I s trochou štěstí jsme ho však dotáhli do vítězného konce."

SLAVIA vs SPARTA 1:2 (0:0, 1:2, 0:0)
1. třetina
01:30SlaviaŠaffer (2 min - nedovolené bránění)
SpartaŠimíček (2 min - hrubost)
07:42SpartaNedvěd (2 min - nedovolené bránění)
19:10SlaviaAntoš (2 + 2 min - hra vysokou holí)
2. třetina
21:43SlaviaJaroš (2 min - podražení)
24:34SpartaRichter (2 min - nedovolené bránění)
27:21SpartaŠpaňhel (Šimíček)0:1
29:49SpartaParoulek (2 min - hra vysokou holí)
34:50SpartaZelenka (Hanzlík)0:2
35:51SpartaŠpaňhel (2 min - nesportovní chování)
37:03SlaviaPosmyk (Krátoška, Kadlec)1:2
37:19SlaviaNovák (2 min - hra vysokou holí)
38:13SlaviaKrátoška (2 min - napadení)
3. třetina
48:21SlaviaJaroš (2 min - držení)
SpartaHanzlík (2 min - hrubost)
49:43SpartaNedvěd (2 min - hra vysokou holí)
55:03SpartaZelenka (2 min - zdržování)
Ostatní statistiky
7Vyloučení8
1Využití0
Rozhodčí: Homola, Šindler - Guth, Rittich. Diváci: 4393.
Sestavy
Slavia:
Málek - P. Kadlec, Hejda, J. Novák, Kolařík, Posmyk, Graňák - Jaroš, M. Kopecký, R. Dlouhý - Šaffer, J. Beránek, Tomica - Duda, Krátoška, Sup - Hruška, Fadrný, Antoš - Sailer
Sparta:
Bříza - Nedvěd, Srdínko, F. Ptáček, Jan Hanzlík, Richter, Jiruš - Kratěna, Broš, Tomajko - Leška, Šimíček, Paroulek - Ujčík, P. Martinec, Bělohlav - Zelenka, Špaňhel, Kubinčák

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint