Hlavní obsah

Bolí to, reagoval Lotus na odchod Räikkönena a vyvěsil fotku kopulujících králíků

Praha

Hodně netradiční, ba až podivná byla reakce týmu Lotus na středeční potvrzení kontraktu mezi Kimim Räikkönenem a stájí Ferrari na příští dvě sezóny formule 1. Stávající zaměstnavatel finského pilota prostřednictvím svého twitterového účtu vyjádřil nad plánovaným odchodem mistra světa z roku 2007 lítost a zprávu doprovodil bizarním obrázkem kopulujících králíků.

Foto: Profimedia.cz

Šéf Lotusu Eric Boullier (vlevo) oslavuje s Kimim Räikkönenem druhou příčku ve Velké ceně Maďarska.

Článek
Fotogalerie

„Takže Kimi bude v roce 2014 pryč; trochu to bolí," uvedl Lotus na Twitteru. Katalyzátorem lakonického sdělení se ovšem stala fotografie, kterou tým ke zprávě připojil a jež způsobila rozporuplné reakce.

„Kdyby měli ve Ferrari smysl pro humor, tak také přetáhnou člověka, který píše Lotusu tweety," komentoval týmovou komunikaci jeden z příznivců. „Omlouvám se za nedostatek inteligence, ale tohle jsem vážně nepobral," reagoval jiný ze sledujících. Na vlnu reakcí Lotus později reagoval prostřednictvím svého facebookového účtu. „Bylo to jen vyjádření našich pocitů, nic víc," uvedla stáj.

Boullier hořkost necítil

Je ale otázka, zda o komunikaci na sociálních sítích věděl šéf týmu Eric Boullier, který avizovaný odchod Räikkönena okomentoval na týmovém webu. „Vůbec ne," reagoval na dotaz, zda necítí po rozhodnutí vítěze dvaceti Velkých cen hořkost.

„Před dvěma lety si řada lidí myslela, že jsme blázni, když jsme umožnili Kimiho návrat do formule 1. A co se událo? Spolupracovali jsme s fantastickým pilotem, který se blýskl šňůrou 27 bodovaných umístění v řadě, dva závody vyhrál, posunul motivaci všech v týmu na úplně jinou úroveň a ještě naprosto parádně vycházel se svým stájovým kolegou," složil Boullier poklonu dvaatřicetiletému Finovi.

Přijde Hülkenberg?

Räikkönen si měl údajně zvolit Ferrari i proto, že u Lotusu nedostal patřičné záruky na finanční krytí a technologický rozvoj, aby mohl být i v dalších sezónách v boji o přední příčky. Zvlášť, když formuli 1 v příští sezóně čeká revoluční přechod na zcela novou motorizaci (přeplňované šestiválcové šestnáctistovky namísto osmiválců o objemu 2,4 litru).

Boullier se ale o budoucnost nebojí. „Přišel čas začít o ní přemýšlet. Jsme středně velkým týmem a jsou oblasti, v nichž zkrátka nemůžeme plně konkurovat top stájím. Ale byli u nás Schumacher, Alonso i Räikkönen. A věřím, že na tento mistrovský seznam přibudou brzy další jména," uvedl.

A neskrýval, že už naplno běží hledání Räikkönenova nástupce. Momentálně je nejčastěji skloňovaným jménem Nico Hülkenberg ze stáje Sauber, podle Boulliera ale není německý pilot jediným kandidátem. „Aktuálně jsme v kontaktu s několika jezdci a v brzké době dospějeme k rozhodnutí. Jsme v privilegované pozici týmu, o který je velký zájem a který může nabídnout volné místo. Nemusíme proto činit nějaké ukvapené závěry, aniž bychom detailně rozebrali všechny možnosti a vybrali tu skutečně nejlepší," dodal šéf Lotusu.

K akci oddělení komunikace na Twitteru se Boullier nevyjádřil, alespoň ne veřejně. Ve čtvrtek dopoledne ale na účtu Lotusu přibyla zpráva: "Ajaj, právě si nás zavolali do ředitelovy kanceláře..." s hashtagem #NaughtyBunnies (#NemravníKrálíci).

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint zítra 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint