Hlavní obsah

Massa jedná s Lotusem, ve hře je i McLaren

Možná z toho bude výměna roku ve formuli 1. Avizovaný příchod Kimiho Räikkönena do stáje Ferrari by nakonec nemusel až tak bolet Felipeho Massu, který finskému jezdci na konci sezóny uvolní místo. Brazilec přiznal, že mezi týmy, s nimiž jedná o novém kontraktu, je i dosavadní zaměstnavatel Räikkönena Lotus. A ve hře je rovněž McLaren.

Foto: Max Rossi, Reuters

Felipe Massa v dobré rozmaru na okruhu v Monze.

Článek

Lotus na avizovaný odchod Räikkönena reagoval prohlášením, že je v kontaktu s několika jezdci a že chce otázku jezdeckého složení pro příští sezónu vyřešit v krátké době. A Massa zase neskrývá, že se mu Lotus jeví jako nejlepší možná varianta mezi stájemi, v nichž bylo možné najít místo.

„Jednáme. Lotus má podle mého soudu konkurenceschopné auto, což je přesně to, co chci. Vedli jsme řadu rozhovorů a snažili jsme se najít společnou řeč, nejenom z mého pohledu, ale také Lotusu," řekl dvaatřicetiletý závodník brazilskému deníku Globo Esporte.

Současně ale vicemistr světa z roku 2008 připustil, že už jednal také s týmem McLaren. „Proběhl nějaký kontakt, ale těžko říct... S Lotusem bylo jednání na velice dobré úrovni," poznamenal Massa. „Nikdy by nešel do malého týmu jako jezdecká dvojka. Potřebujeme najít auto schopné bojovat o přední příčky. A přesně takové zůstane po Räikkönenovi v Lotusu," doplnil jezdcův manažer Nicolas Todt.

Reklama

Související témata: