Hlavní obsah

Vettel bere bučení fanoušků jako kompliment, Lauda by mu další titul dal už teď

Praha

Na co čekat, dejte Vettelovi mistrovský titul už teď. Lapidární konstatování bývalého šampióna Nikiho Laudy věrně ilustruje momentální stav ve formuli 1. Trojnásobný mistr světa Sebastian Vettel vede šest závodů před koncem sezóny již o šedesát bodů před druhým Fernandem Alonsem a ujíždí všem. Fanoušci znechucení jeho dominancí na něj bučí. Pilot Red Bullu se jim však může jen smát.

Foto: Max Rossi, Reuters

Vítězné gesto pilota stáje Red Bull Sebastiana Vettela.

Článek

Formule 1 si znovu zvyká na německou nadvládu. S tím rozdílem, že bezkonkurenčním lídrem už není Michael Schumacher, ale jeho mladší nástupce Sebastian Vettel. Ze světového šampionátu se stává nudný podnik, kde je vítěz předem znám. Některým fanouškům se to nelíbí a na Vettela bučí. Jako během vyhlášení vítězů po víkendové Velké ceně Singapuru. Diváci tak reagovali již ve třetím závodě po sobě.

„Bučení části diváků beru jako kompliment. Žárlí, protože porážíme ty, kterým fandí oni. Nemá význam o tom moc přemýšlet. Milujeme vítězení a můžeme být velmi hrdí," vychutnává si Vettel svou převahu.

Trochu ironie si ovšem neodpustí. „Není to hezké. Když se podíváme kolem sebe na tribuny, tak většina těchto fanoušků je oblečena v červené barvě," rýpl si Vettel do příznivců Ferrari.

Podle pilota Red Bullu se provokující příznivci přesouvají ze závodu na závod. „Mám pocit, že jsou na turné. Musejí být bohatí, když jsou na tolika závodech," dobírá si je. „Dokud budou pískat, do té doby budeme vědět, že děláme dobrou práci."

Vettel sbírá i pochvalné ódy

Red Bull je teď zkrátka na koni. „Byla to jedna z vůbec nejlepších Sebových jízd," pochvaloval si v Singapuru šéf stáje Christian Horner. „Je snadné neuvědomit si, jak mladý Sebastian je. Vždyť má jen 26 let. Neustále se zlepšuje, protože velmi tvrdě pracuje. Ani kamínek nenechá na svém místě a je sebekritičtější než kterýkoli jiný jezdec, s jakým jsem kdy pracoval," zdůrazňuje Horner.

Jeho slova může podepsat i legendární Niki Lauda. Toho bučení diváků na Vettelovu adresu náležitě dopaluje. „Tito lidé vůbec nechápou, co tady tento chlapec předvádí," kroutí hlavou jeden z nejvyšších představitelů konkurenčního Mercedesu.

„Před jeho výkonem musím smeknout kšiltovku. Vedl už od prvního kola, všechny předčil a všem mohl nadělit kolo. A kdybych mohl, tak mu dám za jeho jízdu mistrovský titul už teď. Z mého pohledu je vynikající," hájí Lauda lídra Vettela.

Pořadí MS po 13 z 19 závodů:
1. Vettel (Něm./Red Bull) 247 b.
2. Alonso (Šp./Ferrari) 187
3. Hamilton (Brit./Mercedes) 151
4. Räikkönen (Fin./Lotus) 149
5. Webber (Austr./Red Bull) 130
6. Rosberg (Něm./Mercedes) 116
7. Massa (Braz./Ferrari) 87
8. Grosjean (Fr./Lotus) 57
9. Button (Brit./McLaren) 54
10. Di Resta (Brit./Force India) 36
Pohár konstruktérů:
1. Red Bull 377
2. Ferrari 274
3. Mercedes 267
4. Lotus 206
5. McLaren 76
6. Force India 62
7. Toro Rosso 31
8. Sauber 17
9. Williams 1

Reklama

Související témata: